Nyhetsarkiv

 • Glade medaljevinnere fra Euroskills

  Yrkes-NM neste uke

  23. til 25. oktober arrangeres norgesmesterskap innen yrkesfagene på X Meeting Point Norway like utenfor Oslo. Bilfagene er med!

 • Foto: pixabay.com

  Hva skjer med Sentralisert dokumentgodkjenning for tyngre kjøretøy?

  NBF har sammen med Bilimportørenes Landsforening og Påbyggergruppen i Norsk industri vært involvert i Statens vegvesens implementering av sentralisert dokumentgodkjenning ved enkeltgodkjenning av tyngre kjøretøy. Ordningen innføres nå gradvis over hele landet. Trafikkstasjonene på Gjøvik, Jessheim, Hafslund, Hønefoss, Drammen og Tønsberg er nå en del av ordningen. Det er opprettet et samarbeidsforum hvor NBF deltar i møter sammen med BIL og påbyggerne.

 • Statsbudsjettet 2019: Trenger utredning

  Regjeringen foreslår i sitt statsbudsjett å ikke gjøre endringer i bilavgiftene for personbiler. Det er et viktig bidrag for å få ned utslippene fra bilparken på kort sikt. Men regjeringen kan ikke lenger utsette arbeidet med å utrede et bærekraftig bilavgiftssystem.

 • To stolte medaljevinnere.

  To bronsemedaljer til bilfag i Euroskills

  Den 26.-28. september var Europas dyktigste ungdom samlet i Budapest for å konkurrere i EM i yrkesfag. Norge var representert i bilmekaniker personbilkategorien ved Jon Sindre Lund Gabrielsen og i lastebilmekanikerfaget ved Tor Øyvind Venemyr Voreland. Begge tok bronsemedaljer i svært hard konkurranse!

 • Glade prisvinnere etter Ringer i Vannet-utdelingen. Foto: Heidi Chr. Lunde

  Bilbransjen - Norge 2-0

  Norsk bilbransje har i flere årtier spesielt vært nødt til å sette mennesker og kompetanseutvikling i fokus. På den ene siden pga. den rivende teknologiske utviklingen og på den andre siden en til tider vanskelig rekrutteringssituasjon. September har i så måte vært en fantastisk måned for norsk bilbransje, hvor to av NBFs beste medlemsbedrifter har blitt hedret med priser for sitt møysommelige, engasjerte og langsiktige arbeid med mennesker og kompetanse!

 • mann som fyller drivstoff. Foto: pixabay.com

  Lavutslippssone i Oslo skrinlagt

  Våren 2017 fremmet byrådet i Oslo et forslag om lavutslippssone i Oslo. I høringsrunden tok NBF kraftig til motmæle og søkte samarbeid med Norges Lastebileierforbund, NHO Logistikk og transport, NHO Transport og NHO Oslo og Akershus. Vi har også hatt støtte fra Akershus fylkeskommune. Lavutslippssoner er nå skrinlagt. Det er svært gledelig.

 • mann som holder frem bilnøkler. Foto: Pixabay.com

  Husk å vurdere om kunden har reklamert i tide!

  Når kunder fremmer mangelskrav, enten etter et bilkjøp eller etter utført verkstedtjeneste, må du selvsagt vurdere om kundens krav er berettiget. Da er det mange som starter med å vurdere detaljene i saken, uten å i det hele tatt vurdere om kunden faktisk har reklamert i tide

 • Glade prisvinnere! F.v: Børge Bøyum fra Bodø Industri, Christian Nordvik, Stian Åsegg og adm dir i NBF Stig Morten Nilsen.

  Nordvik kåret til årets Ringer i Vannet-bedrift

  For 18 måneder siden startet Ringer i Vannet-eventyret for Nordvik-konsernet. I løpet av den tiden har titalls personer fått arbeidstrening og 10 personer er blitt ansatt hos Nordvik gjennom ordningen. Nå er de kåret til årets Ringer i Vannet-bedrift. Prisen ble delt ut på NHOs HR-dag 26. september i Oslo.

 • Bilbransjen kan bli best på lærlinger

  Gumpen gruppen fikk denne uken NHOs fagopplæringspris – det er et synlig bevis for at denne bedriften er en av Norges beste på å ta inn og forvalte lærlingene. Det er mange gode lærebedrifter i bilbransjen allerede, og vi kan bli den bransjen som er best dersom vi lærer litt av blant annet Gumpen gruppen.

 • Foto: pixabay.com

  Byåsen videregående skole tilbyr lovpålagt opplæring av PKK-kontrollører

  Når ny PKK-forskrift trer i kraft 1. oktober 2018 vil forskriftens omfattende krav til kompetanse resultere i økt etterspørsel etter opplæring. NBF og BIL har sett det som en viktig oppgave å sørge for at bilbransjen får dekket sitt kompetansebehov og har derfor inngått et samarbeid med Byåsen videregående skole.

1-10 av 199 artikler
Postadresse: Fakturaadresse:
Postboks 5486 Norges Bilbransjeforbund
Majorstuen, 0305 Oslo NHO SP SCANNING
Tlf: +47 22 54 21 00 PB 5250 Majorstuen
firmapost@nbf.no 0303 Oslo

Besøksadresse:
Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til org.nr 984 469 403

Middelthunsgate 27, Oslo            

Informasjonskapsler       Personvernerklæring