Nyhetsarkiv

 • bildet viser banneret for årets Servicemarked18-konferanse

  Mange spennende innlegg på årets Servicemarkedskonferanse

  Programmet på Servicemarked18 er variert, høyaktuelt og svært interessant. Vi får belyst mange av utfordringene servicemarkedet står overfor i de nærmeste årene.

 • Fra onsdagens debatt om klimamål for nye og brukte biler. Samferdselsministeren har ordet.

  Arendals-uka: Liten grunn til å frykte WLTP

  Etterlatt inntrykk etter å ha snakket med og hørt på et utall politikere på Arendals-uka er et at politikerne ikke har som intensjon å bruke innføringen av WLTP som et påskudd for å levere et bilavgiftsjokk. NBF var sammen med flere partnere aktivt deltakende på Norges viktigste politiske møteplass.

 • Arendalsukas logo

  NBF på Arendalsuka

  I år er NBF sterkt tilstede på Arendalsuka. Tirsdag 14. august og onsdag 15. august inviterer vi til to viktige debatter. MØR biffhus i Arendal sentrum gjøres om til NHO-huset. Her arrangeres alle NHOs arrangementer, inkludert våre. MØR biffhus dekoreres med alle NHOs landsforeningers logoer, her skal det ikke være tvil i hvem som holder hus!

 • Fra venstre Stig Lundsbakken i Fellesforbundet, Morten Bakke, statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet og NBFs kommunikasjonssjef Egil Steinsland.

  Regjeringen med ny giv i kampen mot useriøse aktører

  Arbeids- og sosialdepartementet har vedtatt å opprette et bransjeprogram innen bil. Målsetningen med programmet er å bekjempe arbeidslivskriminalitet. Dette vil tilføre en helt ny giv i arbeidet mot useriøse og ulovlige aktører i bilbransjen. NBF har sammen med Fellesforbundet arbeidet for å få dette på plass.

 • skinnende eksosrør. Foto: Pixabay

  NBFs kjøpekontrakt og ny kjøresyklus (WLTP)

  I skrivende stund er det fortsatt stor usikkerhet omkring hvordan ny kjøresyklus (WLTP) vil slå ut på beregning av engangsavgiften. Det er imidlertid ganske sikkert at den vil medføre en økning på en del modeller – hvilke er umulig å si per nå. Dette kan bety at avtalt pris vil kunne øke betydelig i perioden mellom bestilling og levering/betaling. I kjøpekontrakten har du mulighet til å ta høyde for økningen.

 • Foto: Vidar Strande / NBF

  Rekordpåmelding til Sommerskolen Bil & Motor 2018

  Nå nærmer det seg årets sommerskole for Bil & Motor 2018. I år som i fjor samler bilbransjen i Oslo seg om et godt kurstilbud for ungdomsskoleelever i deres første ferieuke.

 • Foto: Pixabay

  OBS! Haisommer!

  Sommer er høysesong for aggressiv markedsføring og telefonsalg fra mer eller mindre useriøse tilbydere av særlig katalogtjenester. En del aktører der ute forsøker å utnytte at ferietid innebærer bemanning med uerfarne ferievikarer, som ikke har full oversikt over hvilke avtaler og forpliktelser bedriften har.

 • Liv Hatlem

  Liv Hatlem har gått bort

  Det ble stille på kontoret til Norges Bilbransjeforbund da vi fikk høre at Liv hadde gått bort. Liv var et levende menneske – alltid blid, engasjert og initiativrik. At hun nå er borte er uforståelig og hun etterlater seg et stort tomrom i Norges Bilbransjeforbund. Liv ble 56 år.

 • bildet viser en hånd med bilnøkler

  Hvilke plikter har en forbruker som vil reklamere på et bilkjøp?

  Det snakkes ofte om hvilke rettigheter forbrukeren har etter forbrukerkjøpsloven og tilsvarende hvilke plikter den næringsdrivende selgeren har. Men pålegger loven forbrukeren noen plikter i forbindelse med reklamasjon på et bilkjøp?

 • miljøfokus bil logo

  Invitasjon: bli Miljøfyrtårn på 1-2-3!

  Ønsker du å bli miljøsertifisert i 2018? Nå går Miljøfokusbilen!

1-10 av 171 artikler
Postadresse: Fakturaadresse:
Postboks 5486 Norges Bilbransjeforbund
Majorstuen, 0305 Oslo NHO SP SCANNING
Tlf: +47 22 54 21 00 PB 5250 Majorstuen
firmapost@nbf.no 0303 Oslo
Besøksadresse:  
Middelthunsgate 27, Oslo                                 Informasjonskapsler