Søk

Gull i Euroskills 2016 til Ådne Sigurd Jelsa!

Ådne Jelsa fra Kverneland Bil tok gull i Yrkes-EM etter en fantastisk prestasjon. Dette er første gang Norge tar gull i bilfagene. Jelsa fikk 554 poeng av 600 oppnåelig, og regelrett knuste konkurrentene – nummer to fikk 534 poeng.

1.-3 desember 2016 gikk Euroskills Gøteborg 2016 av stabelen, med 480 deltakere fra hele Europa som var fordelt over hele 35 yrkesfag. Blant disse fagene stilte Norges Bilbransjeforbund med to deltakere innen bilfagene lette og tunge kjøretøy, Ådne Sigurd Jelsa (23) fra Kverneland Bil AS i Stavanger og Erik Støkken Aker (21) fra Bertel O Steen i Fredrikstad. Erik S Aker, kom for øvrig på 4 plass i konkurransen for lastebilmekanikerne.

Innen faget Automobile Technology (Skill 33) stilte Ådne opp mot 14 motstandere, som alle hadde forberedt seg godt til årets konkurranse. Faget har mange og store utfordringer og det tekniske nivået i konkurransen ligger veldig høyt. Det var ingen tvil om at vi var havnet i et prestisjefylt og nasjonalt stolthetsområde. Volvo var selvfølgelig totalleverandør med biler og utstyr til konkurransen for bilmekanikerne. I selveste vuggen av Volvos opprinnelse, og bare noen kilometer fra fabrikken på Torslanda, skulle Sverige og Gøteborg vise det ypperste av bilteknologi og satset hardt på å hente hjem gullet i bilmekanikerfaget på hjemmebane.

Men først skulle man konkurrere, og da hadde ikke våre Svenske venner beregnet at det skulle komme en meget erfaren og dyktig Volvo diagnoseteknikker fra Jelsa i Suldal, Rogaland. Nordmannen skulle nemlig klusse til hele den svenske gullplanen, da konkurransen gikk i gang innen de fire 4 hovedområdene: Motor mekanisk, Motor diagnoser, Hjuloppheng-styring-bremser og Elektronisk feilsøking- komfort elektro.

Med et ekstremt fokus og konsentrasjon gikk Ådne Jelsa i gang med oppgavene og brukte absolutt alt han hadde av selvdisiplin og Volvokunnskap på de fire modulene. Eksperter og publikum lot seg fascinere av den dyktige nordmannen, som på magisk vis skrudde motor i fillebiter og samlet den til en perfekt oppgave innen den oppsatte tiden på 3,5 time. Som eneste deltaker klarte han å levere en komplett motor tilbake til dommeren på oppgaven.

Dårlig gikk det heller ikke på de tre neste oppgavene, og det skulle vise seg at det skulle holde helt inn, og helt til topps for Ådne. Med hele 554 poeng av 600 oppnåelige, var det et hav ned til nummer to på 534. Poengsummen var også så bra at han tok hjem en medalje til, nemlig "Best of Nation". Han ble dermed nr 9. i Europa av 480 deltakere, uansett fag.

Ådne Jelsa blir dermed historisk, og er den første deltaker innen bilfagene som går helt til topps og tar hjem en blank gullmedalje i en internasjonal World Skills konkurranse.

Vi gratulerer!!

 

Postadresse: Fakturaadresse:
Postboks 5486 Norges Bilbransjeforbund
Majorstuen, 0305 Oslo NHO SP SCANNING
Tlf: +47 22 54 21 00 PB 5250 Majorstuen
firmapost@nbf.no 0303 Oslo
Besøksadresse:  
Middelthunsgate 27, Oslo