To bronsemedaljer til bilfag i Euroskills

Den 26.-28. september var Europas dyktigste ungdom samlet i Budapest for å konkurrere i EM i yrkesfag. Norge var representert i bilmekaniker personbilkategorien ved Jon Sindre Lund Gabrielsen og i lastebilmekanikerfaget ved Tor Øyvind Venemyr Voreland. Begge tok bronsemedaljer i svært hard konkurranse!

Euroskills er yrkes-EM for unge arbeidstakere og avholdes hvert andre år hos et av WorldSkills Europe medlemslandene. Hvert land kan kun sende en deltaker per gren. Man kan kun delta i èn EuroSkills konkurranse, og øvre aldersgrense er 25 år. 

De norske bilfaggutta har trent litt sammen med svenskene og litt på egenhånd på fritiden, mens det russiske laget har fast trener og nasjonalt læreprogram. Dette setter de norske prestasjonene i perspektiv!

Tor Øyvind Venemyr Voreland jobber til daglig hos Bertel O. Steen Kristiansand som lastebilmekaniker. Dette var hans siste konkurranse, og han klarte da å avslutte med bronse! Det var sju deltakere Tor Øyvinds klasse, og nivået var høyt.  

Jon Sindre Lund Gabrielsen jobber til daglig hos Volvo Frydenbø i Kristiansand. Han er bare 21 år gammel, og begynte med EuroSkills gjennom kvalifikasjon fra NM i 2016. I oktober stiller han i NM igjen. Vinner han der er han kvalifisert til WorldSkills i Kazan i august 2019. Det var i alt 16 deltakere i Jon Sindres klasse.

Fagsjef for rekruttering i NBF Vidar Strande vil gjerne skryte av norsk bilbransje. "-Disse konkurransene blir som et puslespill med trening, utstyr og sponsorer. Mangler det én brikke, fungerer ingenting. Her fungerte alt meget bra!" sier Strande. Han var selvsagt til stede i Budapest og meldte overlykkelig hjem om de flotte norske prestasjonene.

Vi slutter oss til rekken og gratulerer Tor Øyvind og Jon Sindre så mye med bronsemedaljene!

 

Postadresse: Fakturaadresse:
Postboks 5486 Norges Bilbransjeforbund
Majorstuen, 0305 Oslo NHO SP SCANNING
Tlf: +47 22 54 21 00 PB 5250 Majorstuen
firmapost@nbf.no 0303 Oslo

Besøksadresse:
Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til org.nr 984 469 403

Middelthunsgate 27, Oslo            

Informasjonskapsler       Personvernerklæring