Nyhetsarkiv

 • NOEN FÅ BILBEDRIFTER STÅR PÅ STREIKELISTEN

  LO og YS varslet i dag hvilke bedrifter som vil rammes av en potensiell streik. På listen står noen få bilbedrifter. Men det er bare ansatte under standardoverenskomsten til Handel og kontor eller organiserte i Parat. Det er ansatte med administrative oppgaver.

 • Brudd LO/YS og NHO: Spørsmål vedr. betinget permitteringsvarsel

  Etter NHO distribuerte informasjon vedrørende bruddet og betinget permitteringsvarsel har NBF i løpet av dagen fått en del spørsmål. NHOs informasjon gjelder også de tariffbundne bedriftene i bilbransjen.

 • Brudd i forhandlingene mellom LO/YS og NHO

  Bruddet var ventet, og partene starter forhandlingene hos riksmekleren etter påske. Tariffbundne bedrifter i bilbransjen bør vurdere å meddele et betinget permitteringsvarsel - men det trenger ikke være automatikk i dette. For de fleste vil det være tilstrekkelig å vente til vi vet om LO/Fellesforbundet vil ta ut bedrifter fra bilbransjen i streik.

 • Lønnsstatistikk for Norge – og distriktsvise tall

  Lønnsstatistikk utarbeides årlig av NHO for NBFs medlemsbedrifter. Denne viser gjennomsnittslønn for fagarbeidere dvs. en total timefortjeneste (inklusive bonus, smuss- og skifttillegg). Statistikken omhandler fagarbeidergruppene bilmekanikere, bilskadereparatører, overflatebehandlere, lagermedarbeidere og bilklargjørere.

 • Dette betyr lønnsoppgjøret for bilbransjen

  LO og NHO har i dag blitt enige i mellomoppgjøret. Det er avtalt et generelt tillegg på 50 øre for bedrifter med tariffavtale under Biloverenskomsten.

 • Enighet i forhandlingene

  Norges Bilbransjeforbund og Fellesforbundet ble – onsdag 6.4. 2016 - enige i forhandlingene om Biloverenskomsten, og har kommet frem til et anbefalt forslag. NBF er fornøyd med enigheten rundt det økonomiske, vi er særlig godt fornøyd med de felles forpliktelsene om å forsterke felles arbeid mot useriøsitet i bilbransjen

Postadresse: Fakturaadresse:
Postboks 5486 Norges Bilbransjeforbund
Majorstuen, 0305 Oslo NHO SP SCANNING
Tlf: +47 22 54 21 00 PB 5250 Majorstuen
firmapost@nbf.no 0303 Oslo

Besøksadresse:
Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til org.nr 984 469 403

Middelthunsgate 27, Oslo            

Informasjonskapsler       Personvernerklæring