Søk

Storsamling mot svart arbeid

I fellesskap har Norges Bilbransjeforbund og Oslo og Akershus Bilbransjeforening invitert til dugnad mot svart arbeid og arbeidslivskriminalitet i bilbransjen.

Skatteetater fra flere deler av landet og ulike seksjoner deltar, det samme gjør folk fra flere forsikringsselskaper, Finn.no, Mittanbud.no, NAF, politiet, Vegdirektoratet, Statens Vegvesen, Bilimportørenes Landsforening, Autobransjens Leverandørforening, Fellesforbundet, Würth og bransjefolk fra merkeforhandlere, skade-/lakk-verksteder og frie verksteder fra nesten hele landet. I tillegg representanter både for forbundsstyret i Norges Bilbransjeforbund og flere lokalforeninger.

- Hver for oss har vi mulighet til å gjøre noe for å redusere omfanget av svart arbeid og arbeidslivskriminalitet i bilbransjen. Men står vi sammen, og arbeider sammen, da kommer vi mye, mye lenger. Derfor er det en seier i seg selv at så mange parter møtes og etablerer et felles virkelighetsbilde. Felles forståelse er første steg mot felles innsats, sier John Fiskvik, daglig leder i Oslo og Akershus Bilbransjeforening.

Over 30 personer var samlet for å diskutere hvordan situasjonen er i dag med hensyn til svart arbeid og annen arbeidslivskriminalitet i norsk bilbransje. Det er første steg i arbeidet. Målet med prosessen er å identifisere hvordan vi kan arbeide for å overbevise folk om ikke å handle svart innen bilbransjen.

- Gjennom prosessen vil vi få etablert en plattform for positiv påvirkning. Svar på hvordan vi målrettet kan få folk til å forstå risikoen ved å handle svart, og ikke minst hvorfor det er moralsk galt. Resultatet vil legge grunnlaget for å kunne slå bena under useriøses kundegrunnlag, sier Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i Norges Bilbransjeforbund.

Det vil gjennomføres to store samlinger, hvor den første dreide seg om å kartlegge nåsituasjonen, mens den andre samlingen vil omhandle hvordan vi ønsker å ha det i fremtiden, og hvordan vi skal komme dit. Prosessen forventes ferdigstilt tidlig høsten 2016.

Postadresse: Fakturaadresse:
Postboks 5486 Norges Bilbransjeforbund
Majorstuen, 0305 Oslo NHO SP SCANNING
Tlf: +47 22 54 21 00 PB 5250 Majorstuen
firmapost@nbf.no 0303 Oslo

Besøksadresse:
Vi ønsker elektronisk faktura (EHF) til org.nr 984 469 403

Middelthunsgate 27, Oslo            

Informasjonskapsler       Personvernerklæring