Norges Bilbransjeforbund

Innhold

Kun elektronisk salgsmelding i Autoreg

Fra midten av april 2018 er det kun elektronisk bekreftelse av salgsmelding som blir akseptert i Autoreg.

- Statens vegvesen vil at alle eierskifter blir gjennomført elektronisk. Forhandlere som bruker Autoreg må starte eierskifteprosessen i dette systemet. Kunder som skal kjøpe eller selge et brukt kjøretøy fra forhandler som bruker Autoreg, må logge seg på Din side på www.vegvesen.no for å bekrefte salgsmeldingen. Pålogging gjøres ved hjelp av foretrukket påloggingsmetode som for eksempel BankID på mobil eller ID-brikke, sier Jan Tore Remøy i Statens vegvesen.

Autoreg er en nettbasert bransjeløsning for førstegangsregistrering, eierskifte og omregistrering av kjøretøy.
Løsningen eies og forvaltes av Statens vegvesen, og 25 % av alle omregistreringer av kjøretøy i Norge gjennomføres i Autoreg.

Sikrere og mer effektivt
- Elektronisk bekreftelse av salgsmelding gir en sikrere og mer effektiv eierskifte- og omregistreringsprosess. Bestilling av vognkort blir opprettet umiddelbart etter at kjøretøyet er omregistrert, sier Remøy.

Dersom det ikke er mulig å bruke elektronisk salgsmelding, må salgsmelding på papir leveres til en trafikkstasjon.

Ikke send inn vognkort del 2
Ved eierskifter som er bekreftet elektronisk, skal vognkort del 2 eller tapsmelding på vognkort del 2 ikke sendes til Statens vegvesen.

Bedriftskunder
Bedriftskunder må sørge for at den som skal bekrefte salgsmelding har nødvendige rettigheter og roller på vegne av bedriften i Altinn. Informasjon om Altinn-rettigheter finner du på vegvesen.no

Mer brukervennlig system kommer i mai 2018!
I slutten av mai vil «bruktbildelen» i Autoreg bli oppgradert til et nytt og mer brukervennlig system (Autosys kjøretøy bransje).