Bilbransjen - Norge 2-0

Norsk bilbransje har i flere årtier spesielt vært nødt til å sette mennesker og kompetanseutvikling i fokus. På den ene siden pga. den rivende teknologiske utviklingen og på den andre siden en til tider vanskelig rekrutteringssituasjon. September har i så måte vært en fantastisk måned for norsk bilbransje, hvor to av NBFs beste medlemsbedrifter har blitt hedret med priser for sitt møysommelige, engasjerte og langsiktige arbeid med mennesker og kompetanse!

Begge disse prisene utdeles en gang per år og alle bransjer i Norge er med i vurderingene før en vinner kåres. Det betyr at bilbransjen har tatt storeslem og utkonkurrert alle andre bransjer i norsk næringsliv to ganger i løpet av en uke!

1. NHOs fagopplæringspris til Gumpen Gruppen

Gumpen Gruppen, med over 380 ansatte fra Lyngdal til Skien, er et tradisjonsrikt familieeid bilkonsern som år etter år gjør det lille ekstra for å utdanne morgendagens bilmekanikere. Daglig leder, Per Helge Gumpen, er styreleder i Bilbransjens opplæringskontor Sør.

Det er han fordi han brenner for bilfagene, noe som er synlig i bedriftens forretningsfilosofi. Den er langsiktig, den er fleksibel og den legger vekt på faglig utvikling og trivsel. Slik gir resultater. Gumpen er en fremragende ambassadør for fagopplæringen.

Og, som Per Helge avsluttet med under utdelingen: "Hvis noen synes at kompetanseutvikling koster for mye – prøv inkompetanse".

2. Ringer i vannet-prisen 2018 til Konsernet Nordvik

Nordvik Gruppen, med over 250 ansatte i Troms, Nordland og Trøndelag, har i løpet av 18 måneder lagt ned en betydelig innsats for arbeidsinkludering i hele konsernet, med daglig leder Christian Nordvik i spissen. Flere titalls kandidater har fått arbeidstrening og 10 personer har blitt ansatt hos Nordvik gjennom Ringer i Vannet.

Ikke bare har konsernet gjort en formidabel Ringer i Vannet-innsats, de har også latt ringene få vokse videre. Nå tilbyr konsernet – i samarbeid med Nordland Fylkeskommune – egen mer praktisk fagutdanning innen bilskade tilrettelagt for målgruppen i Ringer i Vannet.

"Ved å bidra til å inkludere flere som risikerte å stå utenfor i arbeidslivet, får vi velge ansatte fra øverste hylle. Dette er utrolig motiverte mennesker" sier Christian Nordvik.

Vi i NBF er utrolig stolte av våre medlemsbedrifter, og er svært glade for at nettopp disse to blir hedret for sitt samfunnsengasjement med menneskene i fokus. Gratulerer masse på nytt!