Kanskje den største politiske seieren i hele NBFs historie

Regjeringen ved Siv Jensen sier i dagens VG at det ikke vil komme bilavgiftsøkninger i 2019 budsjettet. I realiteten utsettes WLTP justeringen til 2020 budsjettet, og man fortsetter med NEDC 2.0 i 2019. Dette er løsningen som NBF har jobbet for og en stor seier. En av de viktigste politiske gjennomslag i hele NBFs historie.

"Meldingen kom ikke et sekund for tidlig, men den kom. Og det er det viktigste! Vi er svært tilfredse med denne løsningen. Slik vi ser det var en videreføring av omregningen til 2020 eneste farbare vei, og vi er glade for at også regjeringen ser dette", sier Stig Morten Nilsen adm. dir. i NBF. 

Til VG sier Siv Jensen at forutsetningen har vært et nøytralt opplegg, og avgiftene samlet ikke skulle øke. Men på grunn av usikkerheten nå, mener regjeringen at det er nødvendig å tråkke på bremsen, slik at man får tid til å sikre en sømløs og udramatisk overgang fra gammel til ny målemetode.

"Etter å ha jobbet intensivt med denne saken i godt over ett år er det utrolig deilig å ha nådd frem med våre bekymringer. Det har vært lagt ned utrolig mye arbeid, og samarbeidet med BIL og NAF har gitt oss slagkraft. Dette er rett og slett en stor politisk seier for bilbransjen og våre kunder. Kanskje den største politiske seieren i NBFs historie", sier Nilsen.

Vi må ta noen små forbehold ettersom regjeringen ikke har flertall på Stortinget. Det skal fortsatt forhandles om statsbudsjettet på Stortinget.

" Vi har jobbet svært bredt mot alle partier, så vi velger å være optimistiske. Signalene vi har fått fra andre partier er at dette vil gå igjennom", sier Nilsen.