Norges Bilbransjeforbund

Innhold

Endringer for betaling av engangsavgift på kjøretøy

Skal du registrere kjøretøy på trafikkstasjonen? Betaling av engangsavgift gjøres fortsatt på skatteetaten.no. Nytt fra 25. november er at du må logge inn for å gjennomføre betalingen. Den som er oppført som melder til registrering på NA-0221 blanketten (tollkortet) må være den samme person/organisasjon som logger inn på skatteetaten.no. Dette kobler betalt avgift til riktig kjøretøy og melder, slik at kjøretøyet kan registreres og tas i bruk raskest mulig.

Overgang til ny løsning 25.november: Har du allerede betalt engangsavgift for et kjøretøy, men ikke registrert kjøretøyet hos Statens vegvesen før 22. november må du kontakte Skatteetaten for å få aktivert betalingen i nytt system før du kan registrere kjøretøyet.

 
Skal du registrere kjøretøy i Statens vegvesens bransjeløsning Autosys?
Betaling av engangsavgift på kjøretøy gjøres fortsatt gjennom Statens vegvesens bransjeløsning.
Dersom ditt firma har kredittavtale, benyttes denne som før. I tillegg får du nå mulighet til å betale kontant i Skatteetatens betalingsløsning via Autosys kjøretøy bransjeløsning hvis du skulle ønske det.
Dersom ditt firma ikke har kredittavtale og må betale kontant, kan dette gjøres i Skatteetatens betalingsløsning via Autosys kjøretøy bransjeløsning.
Ved innlogging i bransjeløsningen ansees du som melder.

Med vennlig hilsen
Skatteetaten og Statens vegvesen