Bilbransjen rammes av ny koronabølge

Nyhet

Publisert

En fersk medlemsundersøkelse viser at bilbransjen opplever nedgang grunnet korona. En stor andel mener det ikke vil være mulig å opprettholde normal drift fremover.

- Bilbransjen er ikke skjermet for effektene av koronaviruset. Denne undersøkelsen viser at mange sliter. Selv om det er noen forskjeller mellom forretningsområdene så er det tydelig at hele bransjen rammes, sier Stig Morten Nilsen, adm. dir i NBF.

Adm.dir i NBF, Stig Morten Nilsen. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

En av tre opplever at aktiviteten innenfor nybilsalg er under halvparten av normalt. En av fire opplever det samme innen bruktbil. Og, 15 prosent det samme på servicemarkedet. En av fire har for lite timebestillinger/ordrereserve på servicemarkedet til at de kan opprettholde normal drift fremover. 12 prosent vil ha permittert ansatte i begynnelsen av desember.

- For å kompensere for nedgangen må bedriftene huske at myndighetenes virkemidler. Både kompensasjonsordningen og permitteringsregelverket må man sette seg inn i. Og ta i bruk det som er nødvendig for å komme seg igjennom. Samtidig er erfaringen fra mars og april at det er mulig å få kundene inn i salgshallen eller på verkstedet, men vi må jobbe litt hardere og markedsføre litt annerledes, sier Nilsen.

Les mer om hvilke verktøy NBF har laget for sine medlemmer for å synliggjøre dette >

Totalt har halvparten de siste fire ukene merket lavere etterspørsel eller kansellering av ordrer grunnet korona. Nesten fire av ti har lavere omsetning siste fire uker sammenlignet med samme periode i fjor. To av ti har høyere omsetning.

- Tre ting tenker jeg vi kan ta med oss fra forrige koronabølge. En, dette går over og da vil det ta seg opp. To, det er mulig med godt smittevern, kreativitet og hardt arbeid å bedre omsetningen også i denne perioden. Tre, bruk verktøyene som NBF og det offentlige har gjort tilgjengelig, sier Nilsen.      

– Vi er tilgjengelig for medlemmene. Trenger du råd om alt fra smittevern og kompensasjonsordning til markedsføring og permitteringer så er vi her for å bidra. Ta kontakt, legger han til.

Finn kontaktinfo til ansatte i NBF her >

Meld deg på morgendagens digitale frokostmøte om kompensasjonsordningen og permitteringsregelverket >