Fra hoffet og bilbutikk til NBF - nå skal bilen snakkes opp igjen!

Christian Lagaard er ansatt som ny kommunikasjonsrådgiver i NBF (Norges Bilbransjeforbund). Han har lang erfaring som reporter i TV og radio, men også som kommunikasjonsrådgiver for Kongefamilien og Det Kongelige Hoff. Lagaard har i mange år hatt bil som sin store hobby og i 2018 tok han et steg til siden for å bli partner og selger i Autovia. En god bakgrunn å ha med seg når turen nå går videre til NBF.

- Styret i NBF har ønsket å styrke satsningen på å styrke bilens omdømme. Ansettelsen av Christian er en direkte konsekvens av ønsket. Christian er dedikert bilmann med bransjeerfaring og har i tillegg lang medie- og kommunikasjonserfaring. Erfaringsmangfoldet er unikt. Å bygge bilens omdømme er fortsatt ekstremt viktig, selv i disse krevende tidende. Vi er sikre på at Christian er perfekt for denne rollen, sier Stig Morten Nilsen, administrerende direktør i NBF.

Administrerende direktør i NBF, Stig Morten Nilsen. Foto: Thomas Brun/NTB kommunikasjon

Daglig leder hos Autovia, Svend Dahle har drevet med bil i over 30 år og synes det er trist å miste Lagaard, men samtidig tror han at det er rette mann for jobben.

- Det blir trist å miste Christian, samtidig er vi stolte av at NBF fant en som har gått i læra hos oss. Christian har lært veldig mye om bransjen veldig raskt. Han er en annerledes og dyktig bilselger som ser det store bildet. Han har evnen til å få med seg kunden til å se og oppfylle drømmen om ny bil, men kanskje viktigst for oss at han får kunden til å bruke 800.000 på en Alfa Romeo fremfor å gjøre mer tradisjonelle valg som BMW og Volvo, sier Dale.

Koronakrisen har rammet bilbransjen hardt. Ringvirkningene vil vare lenge og økonomien går inn i en lavkonjunktur som det er uvisst når vi kommer ut av. Samtidig er bilen et trygt fremkomstmiddel også i disse tider. Koronaviruset og konsekvensene har vist hvor viktig bilen er.

- Jeg er ikke noe redd for å starte på dette arbeidet nå. Jeg er lei av å se at bilen stadig står under angrep fra alle kanter. Svært få står opp for bilen i dag til tross for at bransjen jobber beinhardt både med nye drivlinjer og utslipp på forbrenningsmotoren. Samtidig er det tøft i bransjen nå, men vi må bruke muligheten til å løfte bilen frem. Krisen vi nå er inne hvor vi skal unngå offentlig transport mest mulig er en fin påminnelse om hvor viktig bilen er for at samfunnet skal gå rundt og for at hverdagen til norske familier skal gå opp, sier Lagaard som gleder seg til bilferie i Norge i sommer.

Christian Lagaard. Foto: Autovia.

- I sommer skal mange av oss oppleve Norge på fire hjul. Bilferie er en fantastisk og fleksibel ferieform. Du kan besøke steder du kanskje ikke når med fly eller tog. I tillegg er bilferie langt bedre for miljøet enn å sette hele familien på fly til Thailand enten bilen din går på diesel, strøm eller bensin forteller han entusiastisk.

Han forteller videre at han bare ikke kunne la denne muligheten gå fra seg.

- Jeg er så heldig at jeg de siste 2 årene har levd av min store hobby og lidenskap. Jeg har lært mye av sjefen min og de andre i butikken. Også når det gjelder drift av verksted som er en stor og viktig del av bransjen. Nå skal jeg kombinere faget mitt som er kommunikasjon og min store lidenskap. Jeg gleder meg til å bidra til å løfte bilen frem som en fortsatt del av transportløsningen i Norge i mange år fremover. Det finnes en verden utenfor Ring 3 i Oslo. Den burde kanskje flere av politikerne våre også oppleve i sommer, smiler Lagaard

Christian starter 1. juni. Av erfaring kan nevnes:

 • Partner og markedsansvarlig i Autovia fra 2018
 • Kommunikasjonsrådgiver ved Det kongelige hoff fra 2011 til 2018
 • Erfaring fra media 2003 til 2011:
  • Reporter i TV2 hjelper deg
  • Journalist/nyhetsanker/vaktsjef i TV Norge nyhetene
  • Produsent i Morgenklubben med Loven & Co på Radio Norge
  • Produsent i Bergestuen direkte og Morgenkollektivet på Radio Norge
  • Reporter og researcher i TV2 Nyhetene, Holmgang og God Morgen Norge.

For kommentarer eller spørsmål ta kontakt med:

Egil Steinsland, tlf: 994 85 268, epost: egil.steinsland@nbf.no

Christian Lagaard, tlf: 974 74 755