Norges Bilbransjeforbund

Innhold

Har du permitterte ansatte – tenk kompetansehevende tiltak i permitteringsperioden!

Myndighetene har åpnet opp for en midlertidig ordning som gjør at permitterte/jobbsøkere kan kombinere dagpenger med kompetanseheving. Det er dermed blitt enklere å kombinere dagpenger med opplæring i forbindelse med covid-19 pandemien. Alle som krysser av for opplæring på meldekortet sitt vil få utbetalt dagpenger som vanlig.

Opplæringen gjelder for alle typer kurs og opplæring. Denne løsningen vil være bra for den som mottar dagpenger, arbeidsgiver og for samfunnet.

Det er likevel en forutsetning at det ikke skal gå utover å være aktiv som jobbsøker og at vedkommende må kunne være tilgjengelig på arbeidsmarkedet.

Mange som er permitterte, vil etter hvert ha mulighet til å komme tilbake til jobben sin, men mange ønsker å bruke tiden på å sørge for å ha relevant og tidsriktig kunnskap når de etter hvert skal tilbake i jobb.

Kan dere som arbeidsgiver bidra her? Gjør en kartlegging av hvorvidt noen av de dere har permittert kan ta kompetansehevende tiltak i permitteringsperioden. Det er flere muligheter til å ta nettkurs og nå ser vi at flere fysiske kurs starter opp igjen, etter oppmykning av smittevernreglene.

Ordningen er midlertidig, og forskriften gjelder fra 30.april til 1. september 2020.

Her finner du forskriften >