Norges Bilbransjeforbund

Innhold

Til alle NBF-medlemmer

Det har kanskje vært en av de mest dramatiske ukene for landet siden krigen. Bilbransjen er ikke noe unntak. Takene er tøffe, og vi må regne med at situasjonen fortsatt blir tøff. Hvor lenge situasjonen forblir som det har vært den siste uken er vanskelig å si. Men uansett vil den generelle effekten på økonomien gjøre at vi også ut av denne krisen går inn i tøffe tider.

Jeg vil takke for alle gode ord dere har sendt meg og alle andre i NBF den siste uken. Det har vært mange. Vi setter uendelig pris på hvert eneste ord. Jeg vil også gjenta at vi er her for dere, ikke nøl med å ta kontakt. Samme hva det skulle være. Her finner du kontaktinformasjon.

Det har vært mange bransjeutfordringer den siste uken som vi har håndtert. Og, det har vært mange henvendelser fra medlemmer som vi har jobbet med. Vi har jobbet svært bredt, og informert bredt. Her kan du få oversikt over saker vi har laget. Her har du en oversikt over de mest sentrale spørsmål og problemstillinger.

I denne situasjonen er det godt å se at de sentrale myndighetene er lydhøre. NBF og NHO har fått gjennomslag på en lang rekke punkter. For å nevne noen: Endringer i permitterings-, sykelønn- og omsorgslønnregelverk har vært viktig, likeså tiltakene for å sikre likviditet. For vår bransje var det viktig å bli definert som samfunnskritisk og viktig at Statens vegvesen forenkler prosesser og regler.

Vi jobber fremdeles med en lang rekke spørsmål opp mot myndigheter, finans- og forsikring og andre aktører. Alt for å gjøre hverdagen ute i bedriftene så bra som mulig.

Nå er det viktig å holde hjulene i gang så godt som mulig. Verksteder og forhandlere kan drive med svært lav smitterisiko så lenge gode tiltak blir iverksatt. Her kan du lese mer om smittevern.

Situasjonen er kritisk for alle. For mange er det et spørsmål om bedriften klarer seg eller ikke. Vi gjør alt som står i vår makt for å gjøre tiden håndterbar for alle bedrifter. Store og små. Men, jeg tror, vi må erkjenne at byrden for noen kan bli for stor. Det er trist. Vi i NBF har stor medfølelse med alle som sliter. Og, som nevnt tidligere, ikke nøl med å ta kontakt.

 

På vegne av alle som jobber i NBF

 

Stig Morten Nilsen

Administrerende direktør