Tiltakene videreføres, men det går mot oppmykning

Regjeringen meddelte på en pressekonferanse i dag at smitteverntiltakene fortsetter etter påske, men at det kommer lettelser senere i april. Det betyr at situasjonen rett etter påske for de aller fleste vil være lik.

Statsminister Erna Solberg var tydelig på at vi ikke kan senke skuldrene. Hun vil holde fast på strategien, men gjøre endringer kontrollert og over tid. Viktigst for bilbransjen er kanskje at fra 20. april gjenåpnes barnehager. Fra 27. april gjenåpnes skoler 1.–4. trinn, skolefritidsordninger og videregående skoler for elever som skal ut i lære neste skoleår.  

- Vi skal ha respekt for de smittevernvurderingene som blir gjort. Verken NBF eller NHO har kompetanse på smittevern. Forhåpentligvis vil eksisterende tiltak fortsette å ha god effekt, og at vi kan åpne barnehager, skoler med mer som regjeringen planlegger, sier Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i NBF. 

Egil Steinsland. Foto: Thomas Brun/NTBkommunikasjon. 

Statsministeren var tydelig på at dersom man opplever at kontrollen på smitten reduseres så kan strenge tiltak gjeninnføres.  

Bilbransjen må fortsette å ha fokus på smittevern og å få inn kunder. Det er fremdeles ingen smittevernråd som anbefaler at folk ikke skal kjøpe eller reparere biler. Du kan lese mer om smitteverntiltak her.