Nå blir det flere elbiler enn dieselbiler i Oslo

Nyhet, Bilsalg

Publisert

Innbyggerne i hovedstaden skaper straks klimahistorie. Før utgangen av året vil vi har flere elbiler enn dieselbiler i Oslo.

Nordmenn har klemt elbilen til sitt bryst. Akkurat nå viser tall fra OFV at det er ca. 68.000 dieselbiler og 65.000 elbiler registrert i hovedstaden. Med tempoet vi nå holder vil dette bety at innbyggerne i Oslo skaper elbilhistorie allerede før jul. Da vil antallet registrerte elbiler ha passert antall dieselbiler.  

Julegave til klimaet (førjulsgave)
Hos Norges Bilbransjeforbund har fagansvarlig for bilsalg, Tore Rylander, sett på tallene sammen med Opplysningsrådet for Veitrafikken. Registreringstallene for elbiler er rekordhøyt både i Oslo og ellers i landet. NBF tror markedsandelen nasjonalt for elbiler vil ligge på godt over 60% i snitt per måned ved utgangen av 2021.

Tore Rylander. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

Nå pågår det en grønn revolusjon hos bilprodusentene. Aldri før har man hatt så mange elbiler å velge mellom. Også elektriske familiebiler.

  • Modellutvalgene blir større, og rekkevidden blir lenger. Nå har også familiebilen blitt en elbil for mange. Vi i bransjen synes det er svært positivt å kunne bidra til at så mange nå gjør bærekraftige valg og velger elektrisk når de skal ha ny bil, forteller Rylander.

Han legger også til at det som mange omtaler som ny teknologi ikke lenger er så nytt. Vi har sett at mange klarer seg godt med elbilen, at det batteriene varer og at rekkeviddeangsten forsvinner hos flere og flere. Men hovedgrunnen til at elbilen har gjort så stor suksess så raskt i Norge er insentivene.

  • I en fersk undersøkelse Norstat har gjort for oss oppgir kun 12% at de tenker på miljø når de velger ny bil. Men dette er opp 4% fra i fjor og selv om dette tallet kan virke lavt så tror vi at dette nå vil endre seg raskere fremover. Flere og flere velger å bli en del av klimaløsningen og velger elektrisk bil, forteller Rylander.