NYE KORONATILTAK – dette er særlig relevant for bilbransjen

Nyhet

Publisert

Det er krevende tider. Men vi har vært igjennom dette før, og har klart oss godt. Vi har klart oss godt som bransje fordi vi har tilpasset oss situasjonen og fulgt regler og retningslinjer. Alt for å kunne opprettholde så god drift som mulig. Minner om at dette ikke er en nedstengning. Tvert imot så er oppfordringen fra myndighetene å holde hjulene i gang.

Noen regler må følges:

Smittevern
Sett smittevern på agendaen. Det er viktig for å samfunnet, og det er viktig for å unngå at din virksomhet må stenge eller redusere drift pga smitte. Bilbransjens egen smittevernveileder finner du her >

emily-finch-GRzuYBtec4U-unsplash.jpgFoto: Unsplash.com

Hjemmekontor
Alle som kan ha hjemmekontor, skal ha det.

Krav om munnbind
Det er krav om munnbind når 1 meteren ikke kan holdes. Ikke glem at dette også gjelder mellom ansatte, for eksempel de som sitter i kundemottak

Karantene
På pressekonferansen mandag 13.12.2021 ble det innført felles regler for isolasjon og karantene uavhengig av virusvariant. Karanteneplikt for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære med mulighet for å teste seg ut etter 7 dager. Øvrige nærkontakter kan teste seg ut etter 3 dager, men fortatt være i fritidskarantene til negativ test etter 7 dager.

Unntak for karanteneregler for de som jobber i verksteder eller bilbergere
Personer som er nærkontakter til en med bekreftete eller mistenkt smittet, og som jobber innen kritiske samfunnsfunksjoner (som verksted eller bilberger), skal ha mulighet til å kunne teste seg for å kunne gå på jobb i karanteneperioden. Karantenen vil fortsatt være gjeldende på fritiden. Unntaket gjelder ikke nærkontakter som er i samme husstand eller tilsvarende nære den smittede. 

Sidene på Arbinn oppdateres forløpende.

Minner om NBFs koronaside >

 

Vi er her for våre medlemmer