Nye koronatiltak og konsekvenser for bilbransjen

Nyhet

Publisert

Natt til 9. desember trer tiltakene regjeringen informerte om i går på pressekonferansen. Mye smitte og mange sykehusinnleggelser pluss usikkerheten rundt Omikron-mutasjonen er årsaken til de nye nasjonale tiltakene. Samtidig som det innføres smitteverntiltak kommer regjeringen også med økonomiske tiltak rettet mot næringslivet.

Det vi vet så langt er at den nye virusvarianten Omikron er mer smittsom, det er derfor veldig viktig at alle gjør det som kan gjøres for at smitten ikke sprer seg. Den største kostnaden for bransjen er når ansatte blir syke eller er nærkontakter og må være i karantene. Noen viktige punkter:   

  • Definisjonen av nærkontakt er utvidet slik at flere må være i karantene les mer her 
  • Bruk av munnbind når ikke 1 meteren kan overholdes.  

Det er ikke krav om registrering av kunder, men for de av dere som har tilrettelagt for dette kan det anbefales å gjeninnføre dette for de kundene som ønsker det.  

Sykelønnsordningen som er varslet for fravær knyttet til korona er at arbeidsgiver betaler for de 5 første dagene istedenfor 16 dager som gjelder ved annet sykefravær. Dette mener vi er for lite. Kostandene ved koronarelatert fravær kan potensielt bli svært store, og vi jobber for å få redusert arbeidsgiverperioden.  

NHO-fellesskapet jobber også for å få på plass en lønnsstøtteordning.  

Kompensasjonsordningen er gjeninnført. Det vil være noen justeringer av ordninger, men disse er enda ikke kjent. Les mer her. 

Andre innspill? I dag skal adm. dir. i NHO, Ole Erik Almlid, i møte med næringsministeren kl.14.30 og han ber om innspill fra medlemmene på Facebook: @nhosjefen. Har du innspill legg de inn på Facebooksiden du finner i lenken.  

På NBFs sider om korona og i digital verktøykasse finner dere mye informasjon og plakater dere kan henge opp eller bruke på egne nettsider.  

Les mer her om tiltakene:  

Nye nasjonale smitteverntiltak for å beholde kontrollen (regjeringen.no) 
Økonomiske kompensasjonsordningene som regjeringen innfører nå (regjeringen.no) 
Koronapandemien - temaside for arbeidsgivere 

Husk å informere ansatte og kunder på en god måte.  

Dette skal vi klare sammen. Vi er her for dere.  

Vi er her for våre medlemmer