Regjeringen innfører strenge tiltak i kommunene rundt Bergen

Nyhet

Publisert

På samme måte som under utbruddet rundt Oslo er tiltaksnivået avhengig av om kommunene defineres som ring 1 eller ring 2.

I ring 1 er: Bergen, Kvam og Ulvik – viktigst å merke seg at bil- og delebutikkene i disse områdene må holde fysisk stengt. Viktig å merke seg at det ikke betyr omsetningsforbud. Salg over nett, telefon osv er fortsatt mulig. Utlevering av varer/biler må skje med forsterket smittevern og utenfor butikken.

Verkstedene kan holde åpent. Utlevering av biler og prøvekjøring kan foretas, men da ikke fysisk i butikken, og med strenge smittevernstiltak.

Påbud om hjemmekontor for alle som kan. Arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig. Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at beskjed om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten er gitt ansatte

I ring 2 er: Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Eidfjord, Osterøy, Samnanger, Ullensvang, Vaksdal, Voss og Øygarden.

Bilbutikker og verksteder kan holde åpent. Strengt smittevern. Husk avstand.

Påbud om hjemmekontor for alle som kan. Arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig. Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at beskjed om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten er gitt ansatte.

Les mer om tiltakene her >

Se NBFs FAQ om koronasituasjonen for bilbedrifter her > 

Finn NBFs smittevernveileder her > 

Vi er her for dere - kontakt oss >