Uforståelig at de velger dette mener NBF. MDGs makstak på ladeplasser bremser det grønne skiftet.

Nyhet

Publisert

I NBF må vi være på ballen kontinuerlig når byrådet i Oslo fortsetter kampen mot bilen. Det som skjer i Oslo har blitt et utstillingsvindu for bilpolitikken og engasjerer i hele landet. Mens alt fokuset har ligget på den tabloide debatten om nullutslippssoner i det siste, er det et annet og alvorlig forslag som ligger på bordet som knapt har fått oppmerksomhet.

En ny parkeringsnorm for Oslo. Nå ønsker byrådet at det skal settes et makstak på hvor mange parkeringsplasser man kan bygge under jorden på nye leilighetsbygg. Konsekvensen er at det blir bygget færre nye ladeplasser enn det som kunne blitt bygget.

NBFs kommunikasjonsrådgiver Christian Lagaard. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

Skal du eie elbil er det en stor fordel å ha fast ladeplass. En forutsetning vil mange mene, men det er det mange som ikke har i Oslo. Flere av forhandlerne i hovedstaden hører stadig at Oslo- folk ikke kan gå over til elbil fordi de ikke har ladeplass. Folk med god råd vil kjøpe eller leie ladeplass uansett hvor få de blir og hvor mye de vil koste til slutt. Hva da med resten? Hva da med de 150.000 fossilbilene som er på veien i Oslo i dag? Vi synes det er helt uforståelig at de gjør dette.

Se saken i Nettavisen der vi konfronterer byrådet og MDG svarer >