Norges Bilbransjeforbund

Innhold

Artikler

Vis filtrering

22 resultater

Type artikkel
Velg område
22 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Bilsalg koronadrift, koronaviruset

  Bruktbilsalget kraftig opp – bilen det trygge transportmiddelet under koronaen

  Usikre tider har ikke ført til noe bråstopp i bruktbilmarkedet. Snarere tvert imot. I sommer har vi handlet bruktbil som aldri før. Kan det være fordi at i en usikker tid er bilen det sikre alternativet?

 2. Nyhet, Medlemskap og fordeler, Bilsalg, Forhandler og servicemarkedsdrift

  Kortfattet veileder til elbilkjøperen

  NBF har utarbeidet en enkel veileder til elbilkjøperen med bakgrunn i de erfaringer og spørsmål som dukker opp i etterkant av bilkjøpet.

 3. Nyhet, Næringspolitikk, Bilsalg

  Det handler om å vrake de aller eldste bilene

  Flere medlemmer har stilt spørsmål som gjelder NBFs arbeid for å fornye bilparken. For å tydeliggjøre vår mening: det handler om biler som er eldre gjennomsnittlig vrakalder, det vil si 18,2 år.

 4. Nyhet, Juridisk, Advokathjelp, Kontrakter og standarder, Bilsalg koronadrift, koronaviruset

  Levering av nybil koronaforsinket – hvilke rettigheter har kunden?

  NBF-advokatene har fått flere henvendelser fra forhandlere som opplever å ikke kunne utlevere nybil i tide på grunn av koronasituasjonen. Dette kan skyldes at bilfabrikken eller deleleverandøren har stengt eller innskrenket sin virksomhet på grunn av effekter av koronasituasjonen. Forsinkelsen kan også skyldes (andre) pålegg eller forbud fra myndighetene på grunn av korona. Hva kan kunden kreve i slike situasjoner?

 5. Nyhet, Juridisk, Advokathjelp, Bilsalg koronadrift

  Angrerett ved bilsalg på nett

  De siste årene har flere bilforhandlere snust på mulighetene for å selge bil på nett. Få har tatt skrittet fullt ut, men noen forsøk har vært gjort. I tider som disse, med krav til sosial distansering, har ikke tanken om å selge via nettbutikk blitt mindre interessant. Det er mange muligheter, men også utfordringer knyttet til nettsalg.

 6. Nyhet, Medlemskap og fordeler, Nyttekjøretøy, Næringspolitikk, Skade/lakk, Tall og fakta, Bilsalg, Forhandler og servicemarkedsdrift , Ledelse og personal koronaviruset

  Koronaviruset - tiltaksliste

  Mange av våre medlemmer kontakter oss med spørsmål rundt drift og økonomi i denne utfordrende perioden vi er inne i.

 7. Nyhet, Bilsalg

  Digital kjøreseddel fra Statens vegvesen

  Fra 16. mars tilbyr Statens vegvesen digital kjøreseddel. Digital kjøreseddel kan brukes av alle organisasjoner som er innehavere av årsprøvekjennemerker.

 8. Nyhet, Bilsalg

  Endringer for betaling av engangsavgift på kjøretøy

  Skal du registrere kjøretøy på trafikkstasjonen? Betaling av engangsavgift gjøres fortsatt på skatteetaten.no. Nytt fra 25. november er at du må logge inn for å gjennomføre betalingen. Den som er oppført som melder til registrering på NA-0221 blanketten (tollkortet) må være den samme person/organisasjon som logger inn på skatteetaten.no. Dette kobler betalt avgift til riktig kjøretøy og melder, slik at kjøretøyet kan registreres og tas i bruk raskest mulig.

 9. Nyhet, Nyttekjøretøy, Bilsalg, Forhandler og servicemarkedsdrift

  Varsel om nedetider i forbindelse med oppgradering av Autosys

  Mandag 25.november settes ny versjon med ny funksjonalitet av Autosys kjøretøy i produksjon. I forkant av dette vil det bli nedetid i systemer for kjøretøy og alle prosesser knyttet til eierskifte, omregistrering, førstegangsregistrering og dagsprøvekjennermerker vil bli utilgjengelig. Vi beklager ulempene dette medfører for våre brukere og konsumenter av data.

 10. Nyhet, Bilsalg

  Endringer ved førstegangsregistrering av kjøretøy og betaling av engangsavgift

  Samarbeidet mellom Statens vegvesen og Skatteetaten er videreført med ny løsning for førstegangsregistrering av kjøretøy i Norge og betaling av engangsavgift. Vi bygger videre på betalingsløsningen som ble etablert for omregistrering. Dette som en følge av strategien for digitalisering av tjenester i Staten.