Artikler

Vis filtrering

9 resultater

Type artikkel
Velg område
9 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Penger i statskassen - viktigere enn klimamålene?

  Pris påvirker nordmenns kjøpsbeslutninger, og økte elbilavgifter vil forsinke utskifting av bilparken. Elektrifisering av personbilparken er en lavthengende frukt sammenliknet med tilsvarende utslippskutt i andre deler av sektoren, slik at økte elbilavgifter gjør det vanskeligere å nå klimamålene for 2030.

 2. Norge tok gull i bilskadefaget

  Etter tre harde konkurransedager under Euroskills i Gdansk ble Per Magne Svardal kåret som vinner i bilskadefaget. I tillegg tok Norge med seg «Medallion of Excellence» i Lette og Tunge kjøretøy og en femteplass i billakkererfaget.

 3. Rapport fra Euroskills i Gdansk

  Den 5.-9. september arrangeres Euroskills i Gdansk. Euroskills er Europas største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere under 25 år. Vi har fått følgende rapport fra fagsjef rekruttering i NBF, Vidar Strande, som er på plass i Gdansk.

 4. 200 flere lærekontrakter i 2021!

  Bilbransjen har løftet seg i 2021. Fra et historisk lavt nivå på lærlinginntaket i 2020 var det solid bedring i 2021, men fremdeles lavere enn industrien. Hvis bransjen klarer å få like mange igjennom læreperioden vil det si nesten 200 flere utdannede fagarbeidere.

 5. Hvordan kan du bidra å få flere til å velge bilfagene? Og, hør mer om hva NBF gjør for å rekruttere

  Rekruttering er trolig det enkeltprosjektet NBF bruker mest ressurser på. Det er naturlig ettersom mangel på fagarbeidere er en av bilbransjens største utfordringer. NBF gjør mye, men alle kan bidra. Nå er søknadsfristen rett rundt hjørnet, spørsmålet er hvordan vi kan overbevise de som tviler. Velkommen til frokostmøte for NBF-medlemmer onsdag 9. februar.