Artikler

Vis filtrering

11 resultater

Type artikkel
Velg område
11 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Norge tok gull i bilskadefaget

  Etter tre harde konkurransedager under Euroskills i Gdansk ble Per Magne Svardal kåret som vinner i bilskadefaget. I tillegg tok Norge med seg «Medallion of Excellence» i Lette og Tunge kjøretøy og en femteplass i billakkererfaget.

 2. Rapport fra Euroskills i Gdansk

  Den 5.-9. september arrangeres Euroskills i Gdansk. Euroskills er Europas største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere under 25 år. Vi har fått følgende rapport fra fagsjef rekruttering i NBF, Vidar Strande, som er på plass i Gdansk.

 3. 200 flere lærekontrakter i 2021!

  Bilbransjen har løftet seg i 2021. Fra et historisk lavt nivå på lærlinginntaket i 2020 var det solid bedring i 2021, men fremdeles lavere enn industrien. Hvis bransjen klarer å få like mange igjennom læreperioden vil det si nesten 200 flere utdannede fagarbeidere.

 4. Hvordan kan du bidra å få flere til å velge bilfagene? Og, hør mer om hva NBF gjør for å rekruttere

  Rekruttering er trolig det enkeltprosjektet NBF bruker mest ressurser på. Det er naturlig ettersom mangel på fagarbeidere er en av bilbransjens største utfordringer. NBF gjør mye, men alle kan bidra. Nå er søknadsfristen rett rundt hjørnet, spørsmålet er hvordan vi kan overbevise de som tviler. Velkommen til frokostmøte for NBF-medlemmer onsdag 9. februar.

 5. Fra TIP til TIF til Teknologifag

  Kunnskapsdepartementet har vedtatt at Teknologi- og industriell produksjon skifter navn til Teknologi – og industrifag. For å unngå at vi ender med at TIP (Teknikk- og industriell produksjon) blir erstattet av TIF (Teknologi- og industrifag) vil NBF (Norges Bilbransjeforbund) fremover bruke den korte benevnelsen "Teknologifag".

 6. Bilbransjen trenger fagarbeidere: ta inn lærlinger

  I Norge vil det, til tross for korona og lavkonjunktur, være over tre millioner kjøretøy på veiene. Bilene vil fremdeles ha behov for service og reparasjoner. Og, grovt sagt, bilbransjen har alltid manglet fagarbeidere. Dette er viktige momenter som bilbedrifter må tenke på når de vurderer behovet for nye lærlinger.