Elbilpionerer er Miljøfyrtårn

Samtidig som Nissan Leaf topper salgsstatistikken for nye personbiler, har forhandler Brennes Auto også blitt sertifisert som Miljøfyrtårn.

– Vår ettermarkedsansvarlig, Dag Eriksen, har sammen med resten av de ansatte over tid jobbet med å implantere miljømessige retningslinjer, forklarer en fornøyd Lunde.

44 bedrifter

I anledning sertifiseringen var både miljørådgiver Elisabeth Austdal Paulen og ordfører Sindre Martinsen-Evje på plass i de nye og flotte lokalene som huser Brennes Auto.

De kunne fortelle at det nå er 44 Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter i Sarpsborg. Ikke mange av dem operer i bilbransjen. Men Bertel O. Steen på Tunejordet er blant unntakene. Og både Paulen og Engsmyr er svært glade for at en betydelig, lokal aktør som Brennes Auto følger etter.

– Dette blir bra. Etter hvert vil vi også sørge for at vi får samme miljøsertifisering ved vårt anlegg i Moss, forklarer Kåre Lunde.

Portalen

Brennes har fulgt den såkalte Portalen, laget av stiftelsen Miljøfyrtårn i Kristiansand. Oppgavene der er logiske og har berørt de fleste aktuelle områdene i virksomheten. Foruten avfallshåndtering, bruk- og oppbevaring av kjemikalier, handler det om renhold og sikkerhet som for eksempel vernerunder og risikovurderinger. For de aktuelle områdene finnes lover, regler og forskrifter.

Brennes Auto ble etablert av Kjell Brenne samme året som oljekrisa rammet den vestlige verden. I 1973 hadde den ferske bilforhandleren ingen elektriske biler å tilby sine kunder. Men samme vinter som drivstoffmangel  sendte nordmenn ut på ski i gatene den vinteren, ble bensinsnille Datsun Cherry en bestselger.

Arven etter Kjell Brenne føres nå videre i et 6200 kvadratmeter store og tidsriktige lokaler. Nybygget i Klokkergårdsveien sto klart til innflytting i 2016.

Publisert første gang på Sarpsborg Arbeiderblads nettside 23. januar 2019