Endelig et trygt alternativ til Finn.no når du skal kjøpe ny bruktbil

portrett av egil steinsland

Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i NBF. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

Bilbransjen har startet en seriøs og profesjonell nettaktør for å selge de beste bruktbilene i markedet uten fordyrende mellomledd. Nå er det endelig etablert et alternativ til Finn.no.

- I tiår har Finn.no for alle praktiske formål hatt monopol i Norge. For bilbransjen har det vært en kontinuerlig kamp for å ha et seriøst nettsted å selge bruktbil gjennom, og konkurranse på like vilkår. Men til slutt var det ingen andre alternativer enn å starte opp en egen digital markedsplass, derfor gikk NBF sammen med medlemmer og etablerte DRIVE.no, sier Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i Norges Bilbransjeforbund (NBF). 

DRIVE.no skal romme de beste bruktbilene, levert av seriøse og profesjonelle forhandlere. Veien fra bilkjøper til forhandler skal være direkte, uten fordyrende mellomledd. I tillegg til bilannonser rommer DRIVE.no løsninger for å verdivurdere og selge bil, samt informasjon om bil og bilhold.  

- DRIVE.no er allerede nå det beste verktøyet for å selge og kjøpe bil i Norge. Årsaken er at vi bruker innovative digitale verktøy med tilgang til store mengder data. Og, selvsagt, fordi våre eiere og brukere er seriøse aktører. Useriøse bruktbilselgere vil ikke slippe til hos oss, sier Eirik Foss Stene, daglig leder i DRIVE.no.  

Portrett av Eirik Foss Stene

Eirik Foss Stene, daglig leder i DRIVE. Foto: Thomas Brun/NTB/DRIVE

DRIVE.no ble etablert av NBF som organiserer norsk bilbransje sammen med 22 forhandlergrupperinger, og rundt 300 forhandlere. Den digitale plattformenskal sikre bilkjøpere og bilforhandlerne et moderne digitalt verktøy for håndtering, publisering, kjøp og salg av biler og tjenester.  

- Bilbransjen har vært og er skeptiske til hvordan Finn.no har forvaltet sin rolle i det norske bilmarkedet. Vi er ikke alene og registrerer at eiendomsbransjen har sine initiativ. Til syvende og sist var det nødvendig å etablere DRIVE.no, avslutter Steinsland.  

Teknologien er gjennomprøvd i Sverige. DRIVE har inngått en såkalt software-as-a-service avtale med Wayke Sweden AB. Det er denne teknologien som nå vil tilbys norske forhandlere. IT-strukturen i plattformen er skybasert, intelligent, lærende, og baserer seg på en containerstruktur.​ 

Følgende forhandlere er medeiere i DRIVE:

Norges Bilbransjeforbund 

Nordvik Gruppen AS 

Bertel O. Steen Detalj AS 

Volvo Car Stor-Oslo AS 

Bilia Norge AS 

Bilbutikken1 AS 

Møller Bil AS 

Teknisk Bureau AS 

Sulland Gruppen AS 

Toyota Sørvest AS 

Nardo Bil Gruppen AS 

Auto 8-8 AS 

Motor Gruppen Detalj AS 

Harila AS 

Frydenbø Bil AS 

Gromstad Auto AS 

Gumpens Auto AS 

Fylkesnes Bil AS 

Kverneland Bil AS 

Holmen Motorservice AS 

Jægergruppen AS 

Hågen.no AS 

SPZ Bil As 

Nymo Bil AS 

RSA 

Elbilmek AS 

Albjerk Bil AS 

Opplæringskontoret for bilfag i Vestfold 

Autostrada Bil AS 

Sentrum Auto AS 

Autoriagruppen AS 

Skogen Bil AS 

Dahles Auto AS 

Solberg Bil AS 

Bil-Service AS 

Viking Kontroll AS