Valgkomiteens innstilling til nytt forbundsstyre i NBF

Publisert

portrett av Jarle Viuls

Jarle Viuls, leder i NBFs valgkomite. Foto: Bertel O. Steen

Bilbransjen fornyer seg. Forbundsstyret fornyer seg. Det er fire nye personer i styret, samt ny nestleder og ny styreleder i innstillingen til nytt NBF- styre. En kraftig fornyelse. Kvinneandelen har økt til fire, noe som er ny rekord.

- Bilbransjen fornyer seg, NBF fornyer seg og forbundsstyret må fornye seg. Det var viktig for valgkomiteen å levere på fornyelse og foryngelse, noe som denne innstillingen bærer preg av. Flere av dagens styremedlemmer ønsket ikke gjenvalg eller stilte sin plass til disposisjon. Det gav muligheter, sier Jarle Viuls, leder i valgkomiteen. 

Samtidig er det god kontinuitet i forslaget. Blant annet med Svein Arild Johnsgård (visekonsernsjef i Sulland Gruppen) som ny styreleder og Karstein Ahlin (administrerende direktør i Volvo Norge AS) som ny nestleder. 

 – Særlig fornøyde er vi av å ha økt kvinneandelen. Det var på høy tid. Med fire, to faste og to vara, så har vi tatt et stort steg fremover, sier Viuls.  

Anita Jacobsen (Teknisk Bureau), Helge Ellingsen (Kverneland), Geir Hoff (Mekonomen), Janne Kittilsen (Borgar Kittilsen AS) foreslås som nye styremedlemmer. Per Kristian Jonassen (Bertel O. Steen Detalj), og Frode Neteland (Norsk Scania) foreslås gjenvalgt. Sten Magne Andreassen (Bilskadesenteret Tromsø AS) og Frode Hebnes (Bilia) var ikke på valg.  

Håvard Andersen (Møller Bil) og Mona Sellæg (Verdal Last og Buss) foreslås som nye varamedlemmer. Bjørn Standal (Fixbil) gjenvelges. Helene H. Rustberggard (Gol Auto AS) var ikke på valg.  

- Forslaget til nytt styre er en fornyelse, og har en god balanse mellom de ulike medlemsgrupperingene. Alle personene som har sagt ja til å stille seg til disposisjon er ytterst kompetente og vil bidra til å videreutvikle NBF. Og det er viktig, endringene skjer fort og kontinuerlig i bilbransjen. NBF må holde følge, sier Viuls. – Jeg må få legge til at valgkomiteen er stolte av dette forslaget, og ønsker å takke de som stiller for at de vil bruke av tiden sin for bilbransjens beste, avslutter Viuls.  

Valgkomiteen har bestått av Jarle Viuls (Bertel O. Steen AS), Rune Wang Henrichsen (Nardo Bil AS) og Thomas Engebretsen (Ødegården Auto AS).

Komiteens innstilling til nytt forbundsstyre: 

Styreleder:  

Svein Arild Johnsgård, Hamar Ny som styrets leder 

Nestleder:  

Karstein Ahlin, Fjerdingby Ny som styrets nestleder 

Medlemmer: 

Sten Magne Andreassen, Tromsø Ikke på valg  

Frode Hebnes, Kolbotn Ikke på valg  

Per-Kristian Jonassen, Frogner Gjenvelges  

Frode Neteland, Bergen Gjenvelges  

Anita Jacobsen, Tromsø Ny som styremedlem 

Helge Ellingsen, Stavanger Ny som styremedlem 

Geir Hoff, Lillestrøm Ny  

Janne Kittilsen, Skien Ny  

Varamedlemmer: 

Helene H. Rustberggard, Gol Ikke på valg  

Bjørn Standal, Bergen Gjenvelges  

Håvard Andersen, Snarøya Ny  

Mona Sellæg, Verdal Ny