Digitalt frokostmøte for medlemsbedrifter "De formelle reglene om partssamarbeidet i Hovedavtalen"

  • 9. mar 2022Kl. 09.00–10.00

Hver onsdag inviterer vi medlemsbedriftene våre til et digitalt frokostmøte med aktuell tematikk. Vi spanderer innholdet, bare fyll opp kaffekoppen og logg deg på!

Mange av NBFs medlemsbedrifter er bundet av tariffavtale. Det betyr at de også er bundet av Hovedavtalen mellom LO og NHO (YS har tilsvarende hovedavtale). I Hovedavtalen er det en rekke bestemmelser om både informasjonsplikt og partssamarbeid.

I koronatiden har det vært en rekke utfordringer for partene i bedriftene. Samarbeidet mellom ansatte og ledelse har blitt satt på prøve. NBF ser at partssamarbeidet har fungert bra i de fleste tilfeller.

I frokostmøtet skal vi si litt om de formelle reglene om partssamarbeidet i Hovedavtalen. Både tariffbundne bedrifter og ikke-tariffbundne bedrifter har plikt til å gi nødvendig informasjon til de ansatte i forbindelse med saker som berører de ansatte. Og det er også flere bestemmelser i Arbeidsmiljøloven som kan bli aktuelle i forbindelse med partssamarbeid i bedriftene.

 

Vi bruker Teams som digital møteplattform og alle som er påmeldt mottar Teams-linken noen dager før møtet, og ved hjelp av denne får man tilgang til møtet. Deltakelse i de digitale frokostmøtene er med andre ord like enkelt som å delta i ordinære Teams-møter.

Regelmessig vil NBF gjennom sine nyhetsbrev annonsere de kommende frokostmøtene noen uker frem i tid. For å sikre at vi hele tiden tilbyr aktuelle temaer annonseres ikke møter for langt frem i tid, men altså regelmessig innenfor en begrenset periode.

Digitale frokostmøter vil bli gjennomført hver onsdag fra kl. 09:00, og med varighet på 30 – 45 minutter. Normalt vil det i hvert møte bli presentert 1 – 2 temaer og deltakerne får anledning til å stille spørsmål i form av chat.