Digitalt frokostmøte for medlemsbedrifter "Kan kjøper av bil eller verkstedtjenester gjøre krav mot tidligere salgsledd?"

Hver onsdag inviterer vi medlemsbedriftene våre til et digitalt frokostmøte med aktuell tematikk. Vi spanderer innholdet, bare fyll opp kaffekoppen og logg deg på!

Foto: Unsplash.com/NBF

I utgangspunktet gjelder kjøpsavtalen mellom kjøper og selger, og reklamasjoner rettes direkte til selgeren. Imidlertid kan kjøper i visse tilfeller også velge å forholde seg til tidligere salgsledd. 

En mangel ved en salgsgjenstand eller en verkstedtjeneste kan være forårsaket ved kontraktsbrudd fra tidligere omsetningsledd, og det vil kunne være en fordel for både kjøper og selger å rette kravet direkte mot den som er årsak til mangelskravet.  Spesielt vil mangelskrav mot tidligere salgsledd være aktuelt dersom selger (siste salgsledd) har gått konkurs. Normalt vil det være forutgående salgsledd, som har muligheter til å rette. Dette omtales ofte som direktekrav, subrogasjon eller ”springende regress”. Tanken bak er at kjøperens selger uansett kan gå bakover i salgsrekken og kreve regress av sin selger igjen. Derfor er kjøper gitt en adgang til å gjøre det samme direkte.

Frokostseminaret vil belyse regelverket ved hjelp av en rekke konkrete tilfeller.

Velkommen!

Vi bruker Teams som digital møteplattform og alle som er påmeldt mottar Teams-linken noen dager før møtet, og ved hjelp av denne får man tilgang til møtet. Deltakelse i de digitale frokostmøtene er med andre ord like enkelt som å delta i ordinære Teams-møter.

Regelmessig vil NBF gjennom sine nyhetsbrev annonsere de kommende frokostmøtene noen uker frem i tid. For å sikre at vi hele tiden tilbyr aktuelle temaer annonseres ikke møter for langt frem i tid, men altså regelmessig innenfor en begrenset periode.

Digitale frokostmøter vil bli gjennomført hver onsdag fra kl. 09:00, og med varighet på 30 – 45 minutter. Normalt vil det i hvert møte bli presentert 1 – 2 temaer og deltakerne får anledning til å stille spørsmål i form av chat.