Digitalt frokostmøte for medlemsbedrifter: "Hva innebærer de nye innleiereglene for bedriftene?"

  • 15. mar 2023Kl. 09.00–10.00

Hver onsdag inviterer vi medlemsbedriftene våre til et digitalt frokostmøte med aktuell tematikk. Vi spanderer innholdet, bare fyll opp kaffekoppen og logg deg på!

kaffekopp med kaffebønner

Foto: Unsplash.com/NBF

Bilbransjen benytter seg en del av innleid arbeidskraft, særlig i forbindelse med dekksesongene. Dette har stort sett fungert godt de seneste årene. Nå har Stortinget vedtatt betydelige innstramminger i reglene om innleie fra bemanningsforetak. Reglene trer i kraft fra 1. april 2023, men med en overgangsperiode på tre måneder for inngåtte avtaler frem til 1. juli 2023.

Lovendringen medfører at det ikke lenger vil være mulig å leie arbeidskraft fra bemanningsforetak til arbeid av midlertidig karakter.

Hva slags virkninger vil disse endringene kunne få for NBFs medlemsbedrifter ? Finnes det alternative ordninger som kan løse bedriftenes behov uten at de innleide blir fast ansatt i innleiebedriften ? Uansett vil det være anledning til å inngå en avtale om innleie fra bemanningsforetak med tillitsvalgte dersom de representerer et flertall av den arbeidstakerkategori innleien gjelder (gjelder for de største fagforeningene i landet – for eksempel Fellesforbundet).

Bli med på frokostmøtet 15. mars 2023!

Vi bruker Teams som digital møteplattform og alle som er påmeldt mottar Teams-linken noen dager før møtet, og ved hjelp av denne får man tilgang til møtet. Deltakelse i de digitale frokostmøtene er med andre ord like enkelt som å delta i ordinære Teams-møter.

Regelmessig vil NBF gjennom sine nyhetsbrev annonsere de kommende frokostmøtene noen uker frem i tid. For å sikre at vi hele tiden tilbyr aktuelle temaer annonseres ikke møter for langt frem i tid, men altså regelmessig innenfor en begrenset periode.

Digitale frokostmøter vil bli gjennomført hver onsdag fra kl. 09:00, og med varighet på 30 – 45 minutter. Normalt vil det i hvert møte bli presentert 1 – 2 temaer og deltakerne får anledning til å stille spørsmål i form av chat.