Revidert nasjonalbudsjett: Oppleves lettere absurd

Publisert

Regjeringen varsler at de ønsker å innføre mva på elbiler og en kontantstøtte som dekker mva inntil 125 000 kroner. I praksis vil det medføre at man får dekket mva opp til 500 000 kroner. Både Sp og Ap, inkludert i Granavold-plattformen, har lovet mva på elbiler over 600 000 kroner.

- Det oppleves lettere absurd at et halvår etter at Sp og Ap var enige om en grense på 600 000 kroner varsler at grensen skal være 500 000 kroner. Forutsigbart er det ikke, og forutsigbarhet er vesentlig for forhandlere over hele landet, sier Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i NBF.

Egil alvorlig til web 800 px.jpgEgil Steinsland. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

– Vi håper at grensen blir økt i forhandlingene med SV. Deres politikk har også vært 600 000 kroner. Grunnleggende for forhandlingene må være det faktum at utfordringen ikke er at det selges for mange elbiler, men for få. Å gå raskere frem med innføring av mva på elbiler enn varslet er ikke veien til utslippskutt og en utslippsfri veitransport, legger Steinsland til.

Effekten av forslaget

Effekt av mva elbil 500'.pngEllers var det lite bilrelatert nytt i revidert nasjonalbudsjett. Regjeringen varsler en utredning for å øke andelen elbiler i leasingmarkedet og varebilmarkedet. Finansdepartementet vil sende utredningen på høring før sommeren.