Norges Bilbransjeforbund

Innhold

Artikler

Vis filtrering

103 resultater

Type artikkel
Velg område
103 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet

  NBF vil endres

  NBF vil endres fordi tidene endres. Bilens rolle i samfunnet er under press. Fossildreven teknologi fordrives av null- og lavutslippsteknologi. Styret vil derfor modernisere NBFs vedtekter, herunder formål og medlemsgrunnlag.

 2. Nyhet

  Kommunikasjonsrådgiver

  Vil du være med å prate bilen opp i norsk samfunnsdebatt? Bidra til å få frem at bilen er en klimaløsning og en forutsetning for at samfunnet går rundt?

 3. Nyhet, Nyhet

  NBF bytter europeisk lobbyorganisasjon for 2020

  De generelle rammebetingelsene for norsk bilbransje legges på et overordnet plan i EU, og NBF har derfor de siste tiårene vært medlem av CECRA, som er en paraplyorganisasjon for bilbransjen i Europa.

 4. Nyhet, Medlemskap og fordeler

  Miljø- og energimerking av nye biler

  Som en frivillig ordning har bilbransjen i Norge ved Norges Bilbransjeforbund og Bilimportørenes Landsforening sammen med NAF og Vegdirektoratet, laget en merkeordning som gir flere opplysninger enn hva gjeldende EU-direktiv krever. I EU-direktivet er minimumskravet å vise drivstofforbruk og CO2-utslipp for de forskjellige modeller og typer. Videre skal det være en rangering som viser hvordan aktuelle biler plasserer seg på en utslippsskala.

 5. Nyhet, Maler og verktøy, Juridisk, Advokathjelp, Nyhet

  Oversikt over personvernregelverket

  Alle bedrifter som behandler personopplysninger plikter å følge personopplysningsloven og GDPR, EUs personvernforordning som er implementert i norsk rett.

 6. Nyhet, Maler og verktøy, Juridisk, Advokathjelp, Nyhet

  Verkstedets frarådningsplikt

  Reparasjon av bilen kan enkelte ganger bli uforholdsmessig dyrt for kunden eller vise seg å være til liten nytte. Det har verkstedet plikt til å orientere forbrukeren om. Resultatet av unnlatt fraråding kan være ingen eller begrenset betalingsplikt for kunden.

 7. Nyhet, Maler og verktøy, Juridisk, Advokathjelp, Nyhet

  Utbedring etter boken

  Tittelen kunne like gjerne vært "Utbedring etter lovboken". Det er det denne artikkelen handler om. Der det foreligger en rettslig mangel ved en solgt bil, er det utbedring (eller retting, som det heter i loven) som oftest blir utfallet. Utbedringen må selvsagt foregå etter boken fra et teknisk ståsted. Selve arbeidet må utføres på en fagmessig måte. Utbedringen har imidlertid ikke bare en teknisk side, men også en rettslig side. Denne artikkelen er ment å gi innsikt i hvordan en utbedring skal gjennomføres etter forbrukerkjøpsloven.

 8. Nyhet, Nyhet

  Ny rapport om elektrifisering

  Vi har både nok strøm og godt nok nett. Mange spør om vi har nok strøm og godt nok strømnett i Norge til å håndtere alle elbilene som kommer. DNV GL (tidligere Norsk veritas) har undersøkt dette på vegne av Energi Norge. I rapporten anslår de at samlet strømforbruk vil øke med 30 – 35 TWh fra 2017 til 2040. Er det mulig i Norge?

 9. Nyhet

  Statens vegvesen innfører forhåndsbetaling av kontrollgebyr

  På meget kort varsel innfører Statens vegvesen en ny ordning med innføring av forhåndsbetaling av kontrollgebyr for hallkontroll.

 10. Nyhet, Maler og verktøy, Juridisk, Advokathjelp, Lønn og tariff, Nyhet

  Hvilke skader må forhandleren opplyse om?

  Dersom det ikke er opplyst om tidligere skadeutbedringer, kan dette være en mangel i lovens forstand. Må det opplyses om alle skadeutbedringer bilen har hatt?