Vil du bli blant de første i landet med fagbrev i bilpleiefaget?

Publisert

Våren 2022 blir det for første gang i historien anledning til å ta eksamen i bilpleiefaget. Dette er en 5 timers skriftlig tverrfaglig eksamen som er faglig rettet mot bilpleie.

Oppmeldingen til eksamen er åpen fra 15. Januar frem til fristen går ut 1. februar kl 23.55. Eksamen koster kr 1217,- og må betales ved oppmelding. For lærlinger er denne gratis. Oppmelding gjøres på denne adressen > 

Kravet for å kunne ta eksamen og videre melde seg opp til fagprøven er minimum 5 års praksis i faget. I tillegg må man selvsagt sette seg godt inn i læreplanen da man kan bli prøvd i alle kompetansemål. Læreplanen kan hentes på Utdanningsdirektoratets nettsider >

Når eksamen er gjennomført og bestått kan kandidaten melde seg opp som praksiskandidat for den praktiske prøven (fagprøven). Oppmelding til praktisk prøve gjøres ved å kontakte utdanningsavdelingen hos tilhørende fylkeskommune. Opplæringskontorene kan også hjelpe og veilede gjennom prosessen.
ung mekaniker maskot ntb scanpix til nyhetsbrev.jpgFoto: NTB

Det er lagt ut et eksempel på en eksamensoppgave i bilpleiefaget: https://sokeresultat.udir.no/eksamensoppgaver.html (passord: Eksamen). Det er da anledning til å prøve seg på å løse oppgaven og samtidig kunne gi tilbakemeldinger til Udir og eksamensnemda om oppgaven og eksamensformen.

Da er det bare å ønske alle lykke til med eksamen og fagprøven i bilpleie!