Hvordan har dere tenkt å markere kvinnedagen?

Publisert

Portrett av Heidi Chr. Lund

Bærekraftsansvarlig, HMS- og kvalitetssjef i NBF, Heidi Chr. Lund. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

NBF og BIL har spurt medlemmene om hvordan de vil markere kvinnedagen og her er noen av forslagene som ble sendt inn. Vi har i det siste året hatt stort fokus på mangfold og likestilling. Bransjen har flere utfordringer, to av disse er mangel på ansatte og høye mobbetall. Begge disse kan forbedres ved å få inn flere kvinner i bransjen. Vi må ha fokus på mangfold hele året, men kvinnedagen er en mulighet til å markere det litt ekstra.

Det er stort spenn i hvordan medlemmene markerer dagen. Noen velger å gratulere med kvinnedagen i sosiale medier og vise at en støtter opp om kvinner og likestilling. Andre inviterer til glattkjøring på isen på Golsfjellet, eller arrangement med innledere og gode samtaler rundt likestilling og muligheter for kvinner i bilbransjen. Noen inviterer til moteshow og shopping. Andre ved å fortelle i sosiale medier om hva kvinnene i virksomheten jobber med, og hvilke muligheter de har.  

Her er noen av arrangementene og tiltakene vi har fått inn: Til inspirasjon til årets eller fremtidige kvinnedager.   
 • I Kverneland Bil markeres dagen med at alle damene som jobber der forteller på Facebook om hva de jobber med og at de ønsker flere kvinner til bransjen. De siste to årene har kvinneandelen i Kverneland økt med 100 %.  

 •  Harald A. Møller inviterer 20 damer til Audi Driving Experience og quattrokurs på Golsfjellet. De har hatt kursene i 20 år, alltid med over 90 prosent menn. 8. mars inviteres det til eget kurs for kvinner, for å synliggjøre at kjøreglede ikke er forbeholdt menn. Harald A. Møller har også gjennomført en undersøkelse som bekrefter myten om at det er menn som tar rattet når familien skal på langtur. Dette arrangementet er en del av Audis #tarattet-initiativ. Vi vil ha flere kvinner som er trygge bak rattet.  

 • Møller Mobility Group har fokus på mangfold og kvinner i bilbransjen også på onsdag 8. mars. De har allerede begynte å varme opp med noen LinkedIn poster på Møller Mobility Groups konto.  

 • Møller Bil har flere interne artikler som fokuserer på viktigheten av mangfold i arbeidsmiljøet. Et mangfoldig arbeidsmiljø er sunt og bra for utvikling og trivsel.  

 •  I Nordvik samles 10 av de kvinnelige medarbeidere til et intervju med lokalavisa i forbindelse med kvinnedagen 8. mars. De har mange dyktige kvinner i bedriften, og målet med intervjuet er å vise frem ulike karrieremuligheter i bedriften og at bilbransjen både er en spennende og attraktiv bransje med mangfold.  

 • Volvo Car stor Oslo inviterer til jentekveld. Billettinntektene gis til Demenskoret. De kan love bobler, god mat og shopping. De har leid inn konferansier og DJ, Johanne Barmann Jenssen er fast DJ på Volvos jentekvelder. Samarbeidspartnere innen klær, sminke, sportsartikler mm, som det er mulig både å kjøpe og vinne.  

 •  Polestar Space Oslo    

Det er fortsatt kjønnsbaserte sosiale urettferdigheter og store skeivheter i dagens samfunn. Selv om vi har kommet langt på vei mot kjønnsbalanse, er mange av kampsakene like relevante i dag som for hundre år siden. Vi diskuterer hva arbeidet for likestilling og kjønnsbalanse handler om i 2023 - hvordan kan vi inkludere alle i kampen for likestilling og rettferdighet på en effektiv og hensiktsmessig måte? 

Arrangementet starter kl. 15 og varer til kl. 17.  

Overnevnte tema vil debatteres i et panel som ledes av moderator Anna Knudsen, Sjefsredaktør og gründer AW Magazine 

 • Polestar Space Trondheim | Kvinner i førersetet 
  Polestar og BDO inviterer til paneldebatt og markering av den internasjonale kvinnedagen.   

Det er fortsatt store kjønnsbaserte sosiale urettferdigheter og skeivheter i dagens samfunn. Selv om vi har kommet langt på vei mot kjønnsbalanse, er mange av kampsakene like relevante i dag som for hundre år siden.  

Vi diskuterer tematikken «Kvinner i ledelsen» og hva arbeidet for likestilling og kjønnsbalanse handler om i 2023. Hvordan kan vi sammen motivere og inspirere kvinner til lederstillinger? 

 • Brennes, Sarpsborg tømmer salgshallen for biler og invitere over 300, både kunder og andre, til Damenes aften.  
  Hos Brennes Auto ser de at det er flere kvinner som kommer inn og kjøper biler. - Kvinnene er detaljorienterte og vet hva de vil ha. Hos Brennes skulle vi gjerne hatt kvinnelige bilselgere sier daglig leder Vidar Nilsen.  

 • Toyota FEIRER MED ALLE; Gratulerer med Kvinne- og inkluderingsdagen 8.mars!
  I år ønsker vi å feire 8.mars med kake for alle medarbeidere i Bauda-konsernet. Denne dagen er viktig å markere for å vise at vi setter pris på alle våre dyktige medarbeidere, og at vi aktivt jobber for et inkluderende og mangfoldig miljø. Som vi alle er kjent med er bilbransjens kvinneandel lavere enn menn, og 8. mars kan være en dag som synliggjør at bilbransjen nettopp er en spennende, lærerik og kreativ bransje å jobbe i også for kvinner. I vårt konsern har vi en betraktelig høyere andel kvinner enn snittet i norsk bilbransje - og det er vi stolte av! Den internasjonale kvinnedagen markeres hvert år 8.mars og dagen markeres for å sette fokus på kvinners rettigheter og kampsaker verden over. Med det gode mangfold- og inkluderingsarbeidet som vi jobber med i konsernet er det viktig at vi er med å feire og markere denne dagen. I desember 2022 var vi alle med og gjorde en forskjell, vi gav tilsammen 110.000,- til Norske Kvinners Sanitetsforening.