Rapport fra Euroskills i Gdansk

Publisert

Bilde av det norske yrkeslandslaget før avreise til Gdansk.

Den 5.-9. september arrangeres Euroskills i Gdansk. Euroskills er Europas største yrkeskonkurranse for unge fagarbeidere under 25 år. Vi har fått følgende rapport fra fagsjef rekruttering i NBF, Vidar Strande, som er på plass i Gdansk.

Se bilder og følg det norske yrkeslandslaget her

På Amber Expo utenfor gamlebyen i Gdansk, skal 576 deltakere i 43 yrker fra 32 land konkurrere om å bli den beste europeiske fagarbeideren.

Fra Norge stiller Yrkeslandslaget med deltakere i 43 fag. Av disse stiller bilfagene i 4 fag.

I Billakkering stiller Heidi Halstadtrøen fra Trondheim. Det er første gang billakkering er på konkurranseplanen i Euroskills. Heidi er godt forberedt, og har ambisjon om å komme høyt på resultatlisten.  

Lastebilmekanikeren er Sondre Klungland fra Kristiansand. Han har allerede deltatt på Yrkes NM 2 ganger. I 2018 ble han nummer to, men i NM Kristiansand 2022 tok han hjem seieren til sørlandsbyen. Sondre er topp motivert og har gjort gode forberedelser før EM i Gdansk.  

For første gang i Euroskills står også Bilskadefaget på konkurranseoppsettet. Fra Kristiansand stiller Per Magne Svardal. Han jobber til daglig på Gumpen Bilskadesenter. Han er en meget dyktig bilskadereparatør, og tar også med seg gode erfaringer fra NM rundene i Rallycross.  

Som fjerde mann i bilfag-gjengen, har vi Sindre Løland fra Gumpens Auto Vest i Kristiansand. Volkswagenteknikeren har jobbet hardt i forberedelsene til Euroskills, og er spent på utformingen av oppgavene.  

Bilfag ønsker alle deltakerne våre lykke til i den tøffe konkurransen!