Forbedret løsning for innsending av søknad for enkeltgodkjenning av tunge kjøretøy

Publisert

Logo Statens vegvesen

Foto: Statens vegvesen

Statens vegvesen er nå i full gang med å realisere tiltakene knyttet til evaluering av løsningene for Godkjenning av tunge kjøretøy.

For de som deltok på nyttekjøretøykonferansen under Bilbransjens dager 15. november, presenterte Statens vegvesen noen systemendringer som skulle settes i produksjon ved juletider.
Første trinn var å gi tilgang til informasjon om søknader som er til behandling for denne ordningen.

Første trinn
Den 21. desember ble første trinn for dette tiltaket lansert, noe som vil gi søker en oversikt over sine søknader som er sendt inn, og om status for behandling hos dokumentgodkjenningsenheten TS0.
Første trinn innebærer at dette foreløpig bare er en ren oversikt, uten noen underliggende funksjonalitet.
I tillegg blir det en overgangsperiode, hvor søknader sendt inn før 21.12.23 ikke vises i oversikten før en saksbehandler har opprettet sak for behandlingen. For disse søknadene vil Innsendt dato representere tidspunktet for når en saksbehandler har opprettet sak, og ikke være datoen for når søknaden ble sendt.

Videre arbeid
Statens vegvesen forteller oss at en videreutvikling av oversikten er i arbeid, hvor funksjonalitet for både dialog og utvidet visning vil komme fortløpende fremover, slik at det blir langt enklere å følge egne innsendte saker.

Ventetiden hos TS0 er per 3. januar 12 dager – som dessverre er langt over normert tid.