Uakseptabel pengebruk

Publisert

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid. Foto: Moment Studio/NHO

E24 har publisert flere saker om tidligere administrerende direktør Stein Lier-Hansens bruk og disponering av jaktterreng, hytte og sjøfly på Norsk Industris regning. - Dette er uakseptabel bruk av medlemmenes penger, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Fra 2015 til høsten 2023 leide Norsk Industri et jaktterreng med hytte på Hardangervidda. Tidligere administrerende direktør for landsforeningen, Stein Lier-Hansen, håndterte leieforholdet. Området ble blant annet brukt til å drive utstrakt relasjonsaktivitet.

- Dette er uakseptabel bruk av medlemmenes penger. Å bruke millioner på jakt og sjøfly er definitivt ikke innafor. Vi er og skal være svært bevisste på hvordan vi bruker medlemmenes penger og hvordan vi opptrer på vegne av norske bedrifter. NHO og NHOs 18 landsforeninger lever av tillit, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Styret i Norsk Industri har opplyst at de ikke var kjent med forholdene før de fikk vite om dette høsten 2023, og at det da ble igangsatt en ekstern undersøkelse. Norsk Industri startet da et arbeid for å tydeliggjøre og forbedre rutiner knyttet til sin virksomhetsstyring.

Denne artikkelen ble først publisert på nho.no.