• 25. sep 2023Kl. 08:00–12:00
  • NBF-medlemspris kr. 2.300,- Ikke medlem NBF kr. 3.000,-
  • Påmeldingsfrist 21. september 2023

Husk kravet om fullført opplæring i sikker bruk av diisocyanater innen 24. august 2023 - vi tilbyr kurs som dekker opplæringspunktene!

Maks 1 deltaker per oppkobling.
Fargerik lakk sprayes ut av sprøytepistolFargerik lakk sprayes ut av sprøytepistol

Foto: Shutterstock

Jobber du med diisocyanat-holdige produkter? Det kan f.eks. være maling, lakk, lim og tetningsmidler.

I henhold til REACH-forordning nr. 2020/1149 kreves det at alle som bruker diisocyanater og diisocyanat-holdige produkter må ha fullført opplæring i sikker bruk, før 24. august 2023. Opplæringen må kunne dokumenteres og være fullført med godkjente resultater. Kravet gjelder de som blir eksponert og/ eller er leder for de som blir eksponert.

Vi tilbyr kurs som dekker opplæringspunktene som er gitt i REACH-forordningen. Dette er blant annet hva diisocyanater er og hvilke helsefarer de kan gi, hvilke bruksområder som kan gi eksponering og hvordan hindre at vi blir eksponert, samt hva som må gjøres hvis det blir søl og hvordan håndtere avfall.

Kurset avsluttes med test. Kursets varighet er 4 timer og gjennomføres via Teams. Kurset arrangeres i samarbeid med KIWA. Maks 1 deltaker per oppkobling. 

Vi forutsetter minimum 10 deltakere for å kunne kjøre kurset, og ikke flere kursdeltakere enn 25 per kurs, for å kunne gi best mulig opplæring. 

Vi har tidligere skrevet om det nye kravet her.

Velkommen på kurs!