Tall og fakta om bil og bilbransjen samlet på ett sted

Nyhet

Publisert

NBF lanserer sin egen samleside for nøkkeltall om bransjen og bilen. Visste du for eksempel at det er 5,6 millioner kjøretøy i Norge? Eller at 53 prosent av bilparken fremdeles er dieselbiler? Eller at trafikken var 11 prosent lavere i februar 2021 sammenlignet med samme måned i 2020?

I tillegg kan du finne ut at det var 3,5 prosent flere meldte skader innen person- og varebil i 2020 sammenlignet med 2019. Samtidig finner du fakta om utslipp, søkertall til bilfagene, lærlinger, skader og markedsutsiktene.

Her finner du siden. Legg den som favoritt >

- Bransjen og samfunnet endres raskt og da er det ofte vanskelig å holde oversikt. Det gjelder for bransjefolk, journalister og politikere. Resultatet er ofte synsing og at myter oppstår. Derfor har vi ønsket å lansere en egen faktabank som kan veilede. Da blir det enkelt for alle å diskutere og fatte beslutninger på et riktig kunnskapsgrunnlag, sier Erik Ramelow Lillejord, direktør økonomi og forretningsstøtte i NBF.

Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

Tallene finner du på nbf.no. All informasjon hentes fra primærkildene. Det er for eksempel SSB, NHO, Finans Norge, Statens vegvesen, Utdanningsdirektoratet, Opplysningsrådet for veitrafikken og egne tall fra NBF. De blir oppdatert når nye tall kommer.

- NBF har ambisjoner om å bli den viktigste kunnskapsleverandøren om bil og bilbransjen. I tillegg til alle fagsakene vi jevnlig publiserer og distribuerer var det behov for et faktagrunnlag. Derfor har vi samlet så mye data vi har kunnet og gjort det tilgjengelig. Vi vil fortsette å utvide siden med mer data. Dette er bare starten, sier Ramelow Lillejord. – Vi ser blant annet på hvordan prognoser, for eksempel innen markedsutvikling på servicemarkedet og behovet for fagarbeidere, kan utarbeides og presenteres, legger Ramelow Lillejord til.

Tall og fakta finner du her >