Nytt kontrollpunkt for eCall i periodisk kontroll

logo statens vegvesen

Artikkelen inneholder oppdatert informasjon datert 3. januar 2024: Statens vegvesen melder at det fra og med 3. januar 2024 kommer et nytt kontrollpunkt 7.14 eCall i Kontrollinstruks for periodisk kontroll av kjøretøy. Resultatet samsvarer med høringssvaret og anbefalingen fra NBF, gjennomgått av NBFs bransjeutvalg servicemarked.

Se spesifisering av kontrollpunkt under.

Kontroll av eCall er en visuell kontroll og aktuelle kjøretøy er M1 og N1 kjøretøy registrert første gang fra og med 31. mars 2018.

Mangelmerknad for at systemet mangler, skal kun ilegges for kjøretøy som er typegodkjent i henhold til 2018/858. For typegodkjente kjøretøy finnes typegodkjenningsnummer på identifikasjonsplate, eller i vognkortet.

nytt kontrollpunkt for eCall i PKK.png

Statens vegvesen vil oppdatere Veileder til Kontrollinstruks for periodisk kontroll av kjøretøy med nødvendig informasjon, samtidig med at ny Kontrollinstruks trer i kraft og gjøres tilgjengelig som vedlegg til forskriften. Oppdatert Kontrollinstruks finner dere i vedtatt endringsforskrift på Lovdata , som vil legges til forskrift om periodisk kontroll fra og med 3. januar 2024.

Informasjon er lagt ut på vegvesen.no.

Oppdatert informasjon fra Statens vegvesen 3. januar 2024:

Den nye kontrollinstruksen gjeldende fra 3. januar 2024 som inkluderer kontroll av eCall er nå tilgjengelig på Statens Vegvesens hjemmeside, på samme side finnes det nå også oppdaterte veiledere til kontrollinstruksen.

Nytt i veileder for PKK av alle kjøretøy unntatt traktor er at det er tatt inn forklaring knyttet til kontrollpunktene for eCall, samt at henvisningene til regelverk nå finnes i veilederen i stedet for i kontrollinstruksen.

Nytt i veileder for PKK av traktor er at henvisningene til regelverk nå finnes i veilederen i stedet for i kontrollinstruksen.