Ida Krag ansatt som ny leder for næringspolitikk i NBF

Publisert

Ida Krag, som i dag er sjef for kommunikasjon og myndighetskontakt i Bilimportørenes Landsforening (B.I.L.), er ansatt som leder for næringspolitikk i NBF.

- Vi er svært glade for at Ida har valgt å fortsette i en sentral rolle i bilbransjens felles politiske påvirkningsarbeid, nå gjennom NBF etter tre år hos bilimportørene. Vi har lært Ida godt å kjenne disse årene og er veldig tilfreds med at hun blir i bilbransjen når hun nå ønsket å jobbe noe bredere i et større miljø, sier Egil Steinsland, områdeleder for samfunn og kvalitet i NBF.

Områdeleder Samfunn og kvalitet i NBF, Egil Steinsland. Foto: Thomas Brun /NTB/NBF

Ida har tidligere jobbet i en årrekke på Stortinget som informasjonsleder for FrPs stortingsgruppe, vært kommunikasjonssjef i FrP og statssekretær i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Ida har erfaring fra et bredt politisk spekter fra finanspolitikk, skatter og avgifter, rammevilkår og veiutbygging til sikkerhet og samfunnsspørsmål, og var sentralt plassert ved forhandlingene av regjeringsplattformene på Jeløya og Granavolden.

Portrett av Ida Krag

Foto: Thomas Brun/NTBkommunikasjon/NBF

- Jeg er gjennom mine tre år i B.I.L. blitt svært glad i bilbransjen, og jeg er derfor veldig glad for at jeg skal fortsette i bransjen i et større miljø i NBF og NHO. Det ligger store oppgaver foran oss frem mot 2030 innenfor både bil-, bilbransje- og næringspolitikk, og jeg er svært motivert til å ta fatt på disse sammen med resten av staben i NBF etter sommeren, sier Ida Krag.