Digitalt møte om rekruttering og lærlinger

Publisert

Fagsjef HMS og kvalitet, Heidi Chr. Lund. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

Torsdag 9. februar arrangerte BIL og NBF et digitalt møte om hvordan jobbe med rekruttering og lærlinger. Bransjen trenger kompetente arbeidstakere, da er det viktig å jobbe med arbeidsmiljøet slik at færrest slutter og slik at omdømme blir enda bedre som igjen letter rekrutteringen til bransjen.

Arbeidsmiljø er ferskvare og må jobbes med kontinuerlig.

Agenda:

    1. Hvordan jobbe aktivt med rekruttering, Kim Bonde, leder i Opplæringsringen i Bertel O. Steen delte sine tanker og strategier for fremtidig rekrutteringsarbeid.
    2. Bertel O. Steen Asker og Bærum har økt antall lærlinger fra to til 12, Maria Rydmark, servicemarkedsleder fortalte om denne satsingen og hvor viktig det er for dem som forhandler, lærlingene og bransjen.

Arbeidsgruppen som jobber med å sette opp agendaen for disse møtene er ansatte i Bauda AS, Bertel O. Steen, Møller Mobility Group AS, Volvo Car Norway AS, Norsk Scania AS, Kverneland AS, Polestar Norge, BIL og NBF.

Neste møte: 30. mars kl. 09:00- 10:00: Hvordan synliggjøre karrieremuligheter og kompetanseprogram.

Under finner du presentasjonen fra dagens møte, det ble ikke tatt opptak av møtet. Videoene av Simen som er 2. års lærling på tungbil, og Emma som er lærling på bilpleie, ligger under presentasjonen. 

ung jente og ung gutt i samtale på verksted.lærlinger. Foto: NTB

Presentasjonen fra møtet finner du her