NBF fastslår: det er fritt verkstedvalg. Akkurat det kan det ikke være tvil om

Oppdatert med ny layout på infoskriv april 2024: En kampanje fra Virke har skapt et inntrykk av at NBFs holdning til fritt verkstedvalg er uklart. Det bør det ikke være.

Vi kan ikke se at regelverket utfordres nå. Å løfte frem fritt verkstedvalg som stridstema er å sparke inn åpne dører. NBF laget denne informasjonen om temaet for flere år siden  (oppdatert april 2024)> 

Tidligere var det en del saker på temaet som både juristene og fagsjefene våre behandlet, men det er knapt noen nå. Vi kan ikke se at det er mange brudd på regelverket. Men kampen i markedet er hard, og merkeverkstedene har utvilsomt forsøkt å spise av markedsandelen til de frie. Akkurat som de frie forsøker å spise av markedsandelen til merkeforhandleren. Noen kan oppleve at denne kampen går på bekostning av regelverket. Hvis det skjer oppfordrer vi til å ta kontakt med oss.

Vi har eksperter på regelverket, og vil gjøre vurderinger. Er grensen overskredet vil vi gjøre tiltak. Men vi vil aldri gå inn i markedskampen. Det er ingen tjent med.

Men, tvil ikke, NBF mener alle seriøse bilbransjebedrifter skal følge alle regler. Det gjelder også reglene for fritt verkstedvalg.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 15. mai 2020 og er i april 2024 oppdatert med ny layout på informasjonsskrivet.