Norges Bilbransjeforbund

Innhold

Artikler

Vis filtrering

255 resultater

Type artikkel
Velg område
255 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet

  Derfor er vi skeptiske til moms på elbiler

  NBF har forståelse for at også elbiler skal få moms, men vi mener det er for tidlig allerede i 2022. Elbiler kommer til å bidra med milliardsummer i statskassen når teknologien er konkurransedyktig. Det er de ikke allerede i 2022.

 2. Nyhet, Juridisk, Advokathjelp, Kontrakter og standarder, Bilsalg

  Dyrt å være godtroende

  God tone mellom bilselger og kunde er viktig. Men det er forskjell på å bevare en god tone og å være godtroende når det kommer til betaling.

 3. Nyhet

  Følg vår bilavgiftsdebatt på Facebook

  NAF (Norges Automobil-Forbund), Bilimportørenes Landsforening (BIL), og NBF (Norges Bilbransjeforbund) inviterer til frokostmøte 21. oktober 0800-0945, på Nationaltheateret konferansesenter

 4. Nyhet, Bilsalg, Forhandler og servicemarkedsdrift

  Politiet advarer om tyveri av bilnøkler

  Politiet i Viken har kontaktet oss i NBF og advarer om at det nå oppleves flere forsøk på innbrudd i bilforretninger og tyveri av nøkler fra nøkkelinnslipp, og appellerer til bilbransjen om å være årvåkne og skjerpe inn rutinene for håndtering og oppbevaring av bilnøkler.

 5. Nyhet, Forhandler og servicemarkedsdrift

  Viktig å gi prisopplysninger

  Mange verksteder mangler fortsatt prisopplysninger. Høsten 2016 informerte NBF om at verkstedene måtte ha prisopplysninger på sine hjemmesider.

 6. Nyhet

  Permitterte kan fortsatt stå i pensjonsordningen

  Regler om permitterte ansatte i private tjenestepensjonsordninger videreføres. Kongen i statsråd har forlenget varigheten av de midlertidige lovendringene som gir arbeidsgivere muligheten til å beslutte at permitterte ansatte skal fortsette som medlemmer i pensjonsordningen.

 7. Nyhet

  Næringslivet kan fortsette å bruke digitale møter

  I vår ble det innført en midlertidig lov slik at selskapene kunne erstatte fysiske møter med digitale under virusutbruddet. I en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet varsles om at Regjeringen forlenger lovens virketid frem til juni 2021.

 8. Nyhet Statsbudsjett 2021

  Statsbudsjettet: Straffer de tradisjonelle bilene med lavest utslipp mest

  Vi frykter at dette rammer de som enda ikke har anledning til å kjøpe elbil. Dette er overraskende for bilbransjen og bilkjøpere. Samtidig er det bra at elbilfordelene i hovedsak videreføres og at varebilavgiftene omlegges provenynøytralt.

 9. Nyhet, Kompetanse og rekruttering

  Bilfag med ny Diagnose App

  Som et ledd i videreutvikling av bilfag serien med elektroniske lærebøker, har vi nå sluppet det siste tilskuddet i familien, nemlig Bilfag Diagnostikk. Det er et godt verktøy for å kunne forstå utvikling og oppbygning av motorstyresystemer på et moderne kjøretøy.

 10. Nyhet

  Ny rapport om arbeidslivskriminalitet innen bilbransjen

  Det er bransjeprogrammet for bil som har fått utarbeidet rapporten. Samfunnsøkonomisk analyse har gjort datainnsamlingen, analysert og skrevet rapporten. Rapporten setter to streker under det vi alltid har visst. Arbeidslivskriminalitet, svart arbeid og useriøsitet er en stor utfordring innen bil.