Norges Bilbransjeforbund

Innhold

NBF på God Morgen Norge og P4

Rekordmange nordmenn skal ut på sommerferie med bilen i sommer. Over 70 prosent. Det betyr at også de eldste bilene og ekstrabilene i familien skal på veien. Hvor klare er disse for veien?

Torsdag forrige uke gjestet vår nye kommunikasjonsrådgiver Christian Lagaard og Thomas Engebretsen fra Ødegården Auto God Morgen Norge. Der fikk Christian snakket om å eie sin egen ferie og Thomas litt om ansvaret bileier har før bilen skal ut på norske sommerveier.  Se hele saken her: https://www.tv2.no/v/1572801/

8 minutes of fame

En av jobbene til vår nye rådgiver er å snakke bilen opp i samfunnet. Minne folk på hvor viktig den er og vise frem alle de positive sidene ved å ha en bil i livet. Det ble en god mulighet til dette på God Morgen Norge. Blant annet fikk Lagaard med glimt i øyet sagt at det ikke er noen grunn til å henge med geipen selv om vi i år skal på bilferie i Norge.

-"Det er ingen grunn til å henge med geipen. Det er masse vakkert å se og mange steder og oppdage. I tillegg kan du reise hvor du vil når du vil. Du kan eie din egen ferie", forklarte Lagaard på sendingen.

NBFs kommunikasjonsrådgiver Christian Lagaard i aksjon på Aker Brygge i morgensola. Foto: Egil Steinsland/NBF. 

Mest tid ble viet til det kanskje viktigste – en sjekk av bilen. Med oss hadde vi en helt vanlig Volvo V70 fra 2011. Rimelig nært gjennomsnittsbilen i Norge.

Etter en myk overtalelse og litt medietrening takket Thomas Engebretsen ja til å bli med på live sending. Vi er utrolig godt fornøyde med innsatsen. I rolig tempo, klart og tydelig fikk Thomas sammen med programleder Espen Fiveland tatt en runde rundt bilen og fortalt hva man bør sjekke før man legger ut på bilferie. Bremser, dekk, væsker og lys var blant annet det som ble listet opp. Og selvfølgelig aircondition.

Thomas Engebretsen loset God Morgen Norges seere gjennom en trygg feriebil. Foto: Egil Steinsland/NBF. 

-"Hvis det er varmt i forsetet er det garantert varmt i baksetet" var budskapet til Engebretsen på sendingen og oppfordret alle til å ta en runde med påfylling av AC- gass dersom det er lenge siden sist.

Senere i sommer vil Lagaard også gjeste P4 for å gi noen tips til bilferien. Med ca. 7000 km med bilferie i året over flere satser vi  på at han får til dette på en fin måte.