NAF krever endringer i "6 prosent-regelen"

Publisert

I en pressemelding fra NAF hevder de at "6 prosent regelen", som regulerer når et nybilkjøp kan heves på grunn av prisøkninger, er for streng.

De mener at prosentsatsen bør reduseres til 3 prosent, og at unntaktet for lang leveringstid bør fjernes. NBF er allerede i dialog med NAF om dette, og ser frem til en konstruktiv prosess.

Egil alvorlig til web 800 px.jpgKommunikasjonssjef i NBF, Egil Steinsland. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

Vi finner det noe merkelig at NAF setter dette i sammenheng med avgiftsøkningen etter nyttår, ettersom kontraktene på bilene som leveres ut allerede er skrevet. Dette vet også NAF. I tillegg er det ikke nødvendig å gi et etterlatt inntrykk av at dette er et stort problem. Vår erfaring tilsier at forhandlere er meget fleksible og velvillige i denne type saker.

Men vi arbeider allerede med dette og er i dialog med våre medlemmer for å se om det er grunnlag for å gjøre endringer. Det er viktig at vi kommer frem til et resultat som også bransjen finner rimelig, alternativet er jo at en eventuell ny formulering ikke blir tatt i bruk. Da har verken bransjen eller NAF en bransjenorm å forholde seg til, men mange forskjellige versjoner – det er ingen tjent med.