NBF om "kvinnemangel" i styrene - se på muligheter utenfor bilbransjen

Publisert

mannlig mekaniker diskuterer med kvinne i dressjakke. smiler

Foto: Maskot/NTB

I desember 2023 vedtok Stortinget nye krav til likere kjønnsbalanse i styrer i foretak av en viss størrelse.

Dette forslaget er utarbeidet i samarbeid med partene i næringslivet, noe du kan lese mer om hos NHO > 

NBF har i de siste årene hatt stort fokus på økt mangfold i bilbransjen, deriblant også å få økt kvinneandelen. Det gjelder på alle nivåer i bransjen og NBF er positive til tiltak som skal få en likere kjønnsbalanse også i styrene.

NBF har vært i kontakt med flere av sine medlemmer og alle melder at de jobber med å innfri kravene til økt kjønnsbalanse og i styrer.

Etter en analyse som Bilbransje24 har gjennomført ser vi at det er 42 % av styrene som må gjøre endringer. Og det er de største med over 100 millioner kroner i samlede drifts- og finansinntekter, som har den korteste tidsfristen på 01.01.2025.

I 2022 gjennomførte NHO/NBF en undersøkelse som bekreftet lav kvinneandel i bransjen, og få med strategi for økt kvinneandel. Heldigvis har det skjedd en del siden den gang, men vi har en lang vei å gå. En av tiltakene som NBF og BIL gjør er å gjennomføre den årlige Trivselsundersøkelsen og en arbeidsgruppe jobber med å løfte tema som skal bidra til økt trivsel og økt mangfold.  

Med mer fokus på økt kvinneandel i bilbransjen sammen med krav fra myndighetene vil vi sakte, men sikkert få økt kvinneandel og kunne se hvilke positive ringvirkninger det får på innovasjon, rekruttering, arbeidsmiljø og på bunnlinjen.