Artikler

Vis filtrering

11 resultater

Type artikkel
Velg område
11 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Digitalt møte om rekruttering og lærlinger

  Torsdag 9. februar arrangerte BIL og NBF et digitalt møte om hvordan jobbe med rekruttering og lærlinger. Bransjen trenger kompetente arbeidstakere, da er det viktig å jobbe med arbeidsmiljøet slik at færrest slutter og slik at omdømme blir enda bedre som igjen letter rekrutteringen til bransjen.

 2. Tenk inkludering i jakten på nye ansatte

  At det er stor mangel på fagarbeidere vet de fleste. Kanskje er inkludering et hjelpemiddel til å få noen gode og lojale fagarbeidere eller ansatte? Bilbransjen kan vise til mange gode eksempler som har gitt flere som står utenfor arbeidslivet en jobb i bransjen.

 3. Opptak fra digitalt møte om diskriminering, trakassering og mobbing

  Torsdag forrige uke arrangerte BIL og NBF et digitalt møte om hvordan en kan forebygge trakassering og mobbing. Bransjen har utfordringer med et tøft arbeidsmiljø hvor 8,6 % har selv opplevd å bli mobbet og 14,8 % har observert mobbing siste 12 måneder, ref. NBF/BILs Trivselsundersøkelse juni 2022. Til sammenlikning er det 3,5 % av alle ansatte i Norge som oppgir at de har blitt utsatt for mobbing siste måneden.

 4. Digitalt møte i hvordan jobbe bedre med mangfold

  Torsdag forrige uke arrangerte BIL og NBF sammen med flere representanter fra bransjen et digitalt møte om mangfold. Her var responsen stor og mest gledelig var det at det var påmeldt 42% menn på møtet. Det er viktig at menn også ser verdien og jobber for et bredere mangfold. Det å speile samfunnet er en fordel slik at en kan nå bredt ut til ulike kundegrupper.

 5. Den nye Åpenhetsloven får konsekvenser for bilbransjen

  Nå kan kundene dine kreve svar på hvor råvarene i bilen du selger kommer fra, og hvordan de som utvinner råvarene har det. Grunnen til at de kan kreve svar er Åpenhetsloven som tredde i kraft 1. juli 2022. Loven pålegger bedriften å kunne gi informasjon om for eksempel hvor koboltet i bilens batteri er utvunnet og under hvilke forhold de ansatte arbeider under.