Artikler

Vis filtrering

10 resultater

Type artikkel
Velg område
10 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Penger i statskassen - viktigere enn klimamålene?

    Pris påvirker nordmenns kjøpsbeslutninger, og økte elbilavgifter vil forsinke utskifting av bilparken. Elektrifisering av personbilparken er en lavthengende frukt sammenliknet med tilsvarende utslippskutt i andre deler av sektoren, slik at økte elbilavgifter gjør det vanskeligere å nå klimamålene for 2030.

  2. Elbil-mva i 2022?

    Senterpartiet gikk i helgen inn for å starte innføring av mva på elbiler. Ap, SV og Sp er dermed enige om en modell med 600 000 kr i bunnfradrag. Det vil si at man skal betale mva på alt over 600 000 kr. Det er viktig å merke seg at ingen av partiene har forpliktet seg til å starte innføringen allerede fra 2022.

  3. NBFs kjøpekontrakt og ny kjøresyklus (WLTP)

    I skrivende stund er det fortsatt stor usikkerhet omkring hvordan ny kjøresyklus (WLTP) vil slå ut på beregning av engangsavgiften. Det er imidlertid ganske sikkert at den vil medføre en økning på en del modeller – hvilke er umulig å si per nå. Dette kan bety at avtalt pris vil kunne øke betydelig i perioden mellom bestilling og levering/betaling. I kjøpekontrakten har du mulighet til å ta høyde for økningen.